28 Март 2024четвъртък22:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПРАЗНИК МИ Е ВСЕКИ ДЕН

/ брой: 68

автор:Божидар Томов

visibility 3803

    Бяха ме питали веднъж, ама отдавна беше – къде ще прекараш празника... Казвам, отдавна беше, та не помня за Нова година ли ставаше дума, за Осми март ли... Отговорих, че какво да му прекарвам, аз и така си пия. Празник е тогава, когато сам си го направиш. В такъв ден нищо не работиш, само се черпиш и ти е весело на душата. Пък аз не си спомням нещо да съм работил. Не ми иде отръки някакси. По едно време получавах заплата на едно място при изричното условие нищо да не правя, защото после след мен някой дълго трябвало да поправя направеното. После почнах да получавам помощи като безработен. Предлагаха ми разни длъжности, аз иронично повдигах вежди и казвах, че ще си помисля, но кой ти мисли, докато празнува? Помощите после спряха някакси и ми се наложи да пестя. Жена ми ме попита: ти сега нали вече няма да пиеш повече? Отговорих, че няма да пия повече, но и по-малко няма да пия. Тогава жена ми ме заведе на психиатър. И той така ме попита: Вие май пиете повече? Повече от кого? – попитах пък аз. И той си замълча.
    Почнах да пестя. Не пия вече водка от 75 лева литъра, а същата напитка и в същото количество, но от 15 лева и 60 стотинки. Второ – пестя от лекарствата, дето ми ги предписа психиатърът, понеже съм бил откачалка. Междувременно се пенсионирах и взех да забравям кога мога да си взема пенсията и тя току ми се натрупа, натрупа... Понякога пиша стихове и ги продавам на разни знатни българи да ги рецитират по купоните си и да казват, че току-що са ги измислили. Стиховете са такива:
    Всеки си купува днес
    мерцедес след мерцедес.
    След такива поетични експромти просто нямаше как да се появявам и аз самият по светските купони, ако не си купех мерцедес. Купих си. И то чисто нов.
    Само забравих да ви кажа още в началото, че от реституцията преди години получих три магазина на булевард Витоша и съм ги раздал под наем. С парите от наемите често пътувам до Париж, защото, както е казал Хемингуей – Париж е един безкраен празник.
   
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ