Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Април 2014 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

На първа страница
Първанов с позиция срещу Сидеров от името на АБВ

Експрезидентът прави секретна среща в НДК с червени активисти

Дума

11. Януари 2014 , брой: 8

"Осъждаме остро действията на лидера на ПП "Атака" Волен Сидеров и група депутати от същата партия. Смятаме, че подобно поведение е недопустимо и не бива да бъде толерирано в едно демократично общество". Това се казва в позиция от името на АБВ, подписана от експрезидента Георги Първанов, евродепутата Ивайло Калфин и бившия ректор на УНСС проф. Борислав Борисов, която бе разпространена вчера. Тримата очакват народните представители от 42-то Народно събрание да проявят гражданска съвест и с действията си да помогнат на българската прокуратура да доведе разследването на този случай до край. От АБВ приветстват действията на главния прокурор по случая. В сегашната ситуация е недопустима неясната реакция от страна на партията мандатоносител БСП и подкрепящата правителството партия - ДПС, се казва в становището.
Информацията за тази декларация изненада медиите, защото официално АБВ бе замразено. ДУМА припомня, че малко преди края на втория му мандат през 2011 г. Първанов официално обяви, че замразява това гражданско движение, стартът на което беше даден на 11 ноември 2010 г. Тогава експрезидентът коментира, че АБВ ще бъде "своеобразна лаборатория за алтернативни политики, което ще създава и регионална мрежа от клубове за привличане на професионалисти и експерти". След стартирането на проекта обаче заради многото негативни реакции се стигна до замразяването на АБВ. След края на мандата си пък Първанов предпочете да се върне като член на БСП, вместо да развива гражданската структура.
Вчера обаче по информационните агенции изтече информация, че Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков са провели засекретена среща с изтъкнати дейци от червеното минало в НДК. Освен тримата на срещата са присъствали бивши кметове от БСП, областни председатели на партията, както и министър от Тройната коалиция. Според версия на агенция Блиц целта на срещата била да се говори за нареждането на алтернативна листа за евроизборите, но тази информация не бе потвърдена.

 

 

Приятел

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

  • 17. Април 2014 90
    40
    0

    Имущество на кмета на община Несебър Николай Димитров на стойност 1 840 650 лв. беше запорирано от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. КОНПИ постави под запор и имущество за 874 905 лв. на главния архитект на общината Валентин Димов.
    Проверката срещу Димитров е от декември 2012 г., след като до комисията достига уведомление, че кметът е обвиняем по дело за неизпълнение на служебните си задължения. Димов попада в полезрението на КОНПИ три месеца по-късно, след като е привлечен към наказателна отговорност по чл. 282, ал. 2 НК. Кметът и главният архитект на Несебър са подсъдими по делото "Дюнигейт". Двамата са обвиняеми по делото за продажбата на 29 дка пясъчни дюни край Несебър. През март Бургаската окръжна прокуратура поиска удължаване на срока на...

Апис