Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

09 Февруари 2016 | Вторник
 
вход регистрирай се

Спорт

Тайни на Боевски лъснаха в книга

Дума

21. Декември 2013 , брой: 297   278   0
Снимка


Неизвестни факти от живота на Гълъбин Боевски лъснаха в новата книга "Белият затворник". Тайните на щангиста от неговите ученически години до скандала с кокаина са описани от автора Огнян Георгиев и са публикувани от ИК "Труд". В изданието за пръв път се разкрива как точно олимпийският шампион от Сидни 2000 е получил митичния документ "експулсао". С него спортистът от Кнежа изненадващо беше пуснат предсрочно от затвора далеч преди изтичане на неговата присъда. Разказът проследява престоя на Боевски в легендарното училище "олимпийски надежди", откъдето са тръгнали повечето босове на подземния свят. През очите на най-близките хора на Гълъбин са разказани автентични случки. Сред тях е и истинската причина за един от най-големите допинг скандали с български спортисти, заради който бяха отнети 3 медала от нашите щангисти на Олимпийските игри в Сидни. В разказа е проследено как Иван Абаджиев е изстисквал като лимони националите и как им е биел инжекции с неизвестни медикаменти. Книгата е с обем 150 илюстровани страници.

 

 

Спорт

 • Бурабия пристигнал на "Герена", за да бъде шампион
  9. Февруари 2016 32
  39
  0

  Легендарният №9 в Левски ще остане свободен почти сигурно през тази пролет. След напускането на провалилите се Атанас Курдов и Линел Китамбала, които поред носеха през есента този номер в синия екип, нито един от новите не я пожела през паузата. Курдов започна сезона при 26-кратните шампиони на България с №9 на гърба, а след напускането му Китамбала я взе, но това не донесе късмет и на него и вече двамата са част от миналото на "сините".
  Първият нападател, привлечен през януари - Франсис Нар, взе № 7, а Джъстин Менголо, който може да играе таран, се спря на №11. Последният  пристигнал на "Георги Аспарухов" бивш голмайстор на Берое, Венцислав Христов, също от суеверие избра №13.
  Така единственият вариант е очакваният на "Герена" млад...


Всички права запазени "ДУМА"