Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Септември 2016 | Сряда
 
вход регистрирай се

Спорт

Тайни на Боевски лъснаха в книга

Дума

21. Декември 2013 , брой: 297   311   0
Снимка


Неизвестни факти от живота на Гълъбин Боевски лъснаха в новата книга "Белият затворник". Тайните на щангиста от неговите ученически години до скандала с кокаина са описани от автора Огнян Георгиев и са публикувани от ИК "Труд". В изданието за пръв път се разкрива как точно олимпийският шампион от Сидни 2000 е получил митичния документ "експулсао". С него спортистът от Кнежа изненадващо беше пуснат предсрочно от затвора далеч преди изтичане на неговата присъда. Разказът проследява престоя на Боевски в легендарното училище "олимпийски надежди", откъдето са тръгнали повечето босове на подземния свят. През очите на най-близките хора на Гълъбин са разказани автентични случки. Сред тях е и истинската причина за един от най-големите допинг скандали с български спортисти, заради който бяха отнети 3 медала от нашите щангисти на Олимпийските игри в Сидни. В разказа е проследено как Иван Абаджиев е изстисквал като лимони националите и как им е биел инжекции с неизвестни медикаменти. Книгата е с обем 150 илюстровани страници.

 

 

Спорт

 • Петев кандисал за Динамо Загреб при третата оферта
  28. Септември 2016 219
  79
  0

  Фаворитът за овакантения пост национален селекционер на България Петър Хубчев пристигна с полет от Франкфурт вчера. Той бе съпровождан от Георги Донков и Левон Апкарян, които се очаква да бъдат част от щаба му. Легендата на Левски и националния отбор отказа изявления, защото още нямало нищо конкретно и му предстояла среща с президента на БФС Борислав Михайлов.
  „Трябва да разговаряме първо. Следобед имам среща с президента Борислав Михайлов и тогава може да говорим за нещо по-конкретно. Няма как да кажа нещо, преди да има нещо конкретно. Едва ли ще намерите някой, който да каже нещо друго освен класиране. Нека минат официалните разговори, които са нещо нормално, и след това ще видим“, заяви Хубчев.
  Абдикиралият от...


Всички права запазени "ДУМА"