Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Октомври 2016 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Спорт

Тайни на Боевски лъснаха в книга

Дума

21. Декември 2013 , брой: 297   316   0
Снимка


Неизвестни факти от живота на Гълъбин Боевски лъснаха в новата книга "Белият затворник". Тайните на щангиста от неговите ученически години до скандала с кокаина са описани от автора Огнян Георгиев и са публикувани от ИК "Труд". В изданието за пръв път се разкрива как точно олимпийският шампион от Сидни 2000 е получил митичния документ "експулсао". С него спортистът от Кнежа изненадващо беше пуснат предсрочно от затвора далеч преди изтичане на неговата присъда. Разказът проследява престоя на Боевски в легендарното училище "олимпийски надежди", откъдето са тръгнали повечето босове на подземния свят. През очите на най-близките хора на Гълъбин са разказани автентични случки. Сред тях е и истинската причина за един от най-големите допинг скандали с български спортисти, заради който бяха отнети 3 медала от нашите щангисти на Олимпийските игри в Сидни. В разказа е проследено как Иван Абаджиев е изстисквал като лимони националите и как им е биел инжекции с неизвестни медикаменти. Книгата е с обем 150 илюстровани страници.

 

 

Спорт

 • БФС и спортното министерство открили, че школите са трагични
  27. Октомври 2016 244
  73
  0

  На тотална реорганизация ще бъде подложен детският футбол у нас. Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков разкри, че се изготвя дългосрочна програма за развитие, която трябва да даде резултати в близките 4 години. Футболната централа и спортното министерство обсъдили анализи на последните лагери при подрастващите. Двете институции работят заедно, след като от тази година ММС реши да отпусне 1 млн. лв. на БФС за подрастващите. Общото заключение е, че състоянието на школите и работата в клубовете са значително изостанали от европейските стандарти.
  "Очевадно физическата подготовка на юношите изостава. Благодаря на ММС за съвместната работа и подготвените анализи. Предстои ни много работа. Трябва да се обърне внимание не само на децата, но...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"