Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

01 Август 2015 | Събота
 
вход регистрирай се

Спорт

Тайни на Боевски лъснаха в книга

Дума

21. Декември 2013 , брой: 297   258   0
Снимка


Неизвестни факти от живота на Гълъбин Боевски лъснаха в новата книга "Белият затворник". Тайните на щангиста от неговите ученически години до скандала с кокаина са описани от автора Огнян Георгиев и са публикувани от ИК "Труд". В изданието за пръв път се разкрива как точно олимпийският шампион от Сидни 2000 е получил митичния документ "експулсао". С него спортистът от Кнежа изненадващо беше пуснат предсрочно от затвора далеч преди изтичане на неговата присъда. Разказът проследява престоя на Боевски в легендарното училище "олимпийски надежди", откъдето са тръгнали повечето босове на подземния свят. През очите на най-близките хора на Гълъбин са разказани автентични случки. Сред тях е и истинската причина за един от най-големите допинг скандали с български спортисти, заради който бяха отнети 3 медала от нашите щангисти на Олимпийските игри в Сидни. В разказа е проследено как Иван Абаджиев е изстисквал като лимони националите и как им е биел инжекции с неизвестни медикаменти. Книгата е с обем 150 илюстровани страници.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Спорт

 • Китайската столица победи с 44:40 гласа Алмати за домакин на Зимната олимпиада
  1. Август 2015 175
  117
  0

  Пекин спечели домакинството на Зимната олимпиада през 2022 година и стана първият град, организирал летни и зимни олимпийски игри. Китайската столица бе предпочетена пред другия кандидат - бившата столица на Казахстан Алмати, по време на тайно гласуване на 128-ата сесия на МОК в Куала Лумпур.
  Пекин бе домакин на Лятната олимпиада през 2008 г. При гласуването китайците надвиха казахстанците с 44:40 гласа.
  Първоначално делегатите трябваше да гласуват електронно, но заради повреда в системата бяха принудени да дадат своя таен вот с бюлетини.
  Състезанията в китайската Зимна олимпиада са планирани да се проведат на три места: в центъра на Пекин (церемония по откриване, фигурно пързаляне, шорттрек, хокей, кърлинг и бързо пързаляне...

Апис