20 Април 2024събота02:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Божидар Данев:

При Плевнелиев няма икономика, а политика

/ брой: 175

автор:Дума

visibility 51

Ако решението на президента Росен Плевнелиев за налагане на вето върху актуализирания бюджет стане факт, това ще е по-скоро политически жест, отколкото икономически. Това заяви за БГНЕС председателят на БСК Божидар Данев, пред БГНЕС.
Всяко ново правителство има право да актуализира бюджета с оглед на намеренията и целите, които има, казва Данев. Този бюджет със самото си създаване имаше доста порочни индикатори в него, които ние протестирахме още навремето, когато финансовият министър Симеон Дянков вкарваше тази пица в парламента, допълни той.
"Неговият бюджет предвиждаше ръст на БВП от 1,9 на сто, а в момента е 0,8%. Той също така предвиждаше ръст на потреблението и намаляване на износа, които не се състояха. Но най-важният индикатор беше инфлацията, която се прогнозираше на нива от 3,4%, а в момента имаме точно обратното - дефлация. Също така нямаме очаквания ръст на приходите" припомня Данев.
Актуализацията на бюджета е нормално нещо, не виждам къде е драмата, при положение че процентът на дълг спрямо БВП е доста нисък - около 14%. Никой не говори например за факта, че правителството на ГЕРБ национализира 1,4 милиарда от Здравната каса. Никой не говори, че през февруари беше взет кредит от 800 милиона лева, който сега трябва да се връща. Никой не говори, че фискалният резерв намаля с почти 3,5 милиарда лева за тези три години и половина управление.
А президентът Росен Плевнелиев беше част от този екип, който управляваше по това време страната, казва Божидар Данев.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ