20 Април 2024събота12:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Акад. Христо Недялков с поредно признание

Отличията "Сирак Скитник 2012" бяха връчени на тържествена церемония в БНР

/ брой: 22

автор:Дума

visibility 40

Акад. Христо Недялков - диригент на Детския хор на Българското национално радио, е носителят на Голямата награда "Сирак Скитник 2012" за цялостен принос в развитието на радиото. На тържествена церемония по повод 78-ата годишнина на БНР, в Първо студио бяха връчени годишните  награди "Сирак Скитник".
"Присъждаме наградата на акад. Недялков за всичко онова, което той е направил за Радиото, за децата и за хоровото пеене. Бих искал да му благодаря за творчеството му като композитор, като диригент, като един невероятен музикален педагог", заяви генералният директор на БНР Валери Тодоров.
Приемайки наградата, Маестро Недялков посочи: "Моята дейност се простира върху 80 години от моя живот. 55 от тях съм отдал на Радиото или от името на БНР. В началото започнах като музикален оформител в Радиотеатъра със заплата от 62 лева. След като спечелих награда на Първия републикански фестивал по хорово пеене, през 1959 г. получих покана за работа в медията. Имам много награди през живота си, но за днешната съм мечтал през последните 10 години. Три отличия ще ме топлят до края на моите дни - почетното гражданство на Дряново, званието "Доктор хонорис кауза" на Музикалната академия и днешната радионаграда".
"Сирак Скитник" за радиожурналистика получиха Никола Миладинов и Георги Марков - водещи, и Даниела Младенова - музикална редакторка на седмичния външнополитически обзор на програма "Хоризонт" - "Събота 150".
Бяха връчени три награди за радиопредаванe: на екипа на "Каста дива" - Красимира Йорданова и Росица Кавалджиева; на екипа на "Различният до мен" с водещи Емил Янев и Кин; на "По първи петли" на Радио Благоевград, излъчено в националния ефир на 22 май 2012 г., с реакциите в първите часове след земетресението в Югозападна България - за висок професионализъм и бърза реакция по време на природно бедствие.
Отличието за принос в утвърждаване на регионалната тематика в програмите на БНР беше връчено на водещия на "Чуй София" - единственото по рода си тематично предаване за столицата и региона на програма "Радио София", Красимир Мартинов. "Сирак Скитник" за заслуги в областта на музикалното радиотворчество получи Лилия Големинова, авторка и водеща на "Моята друга музика" на програма "Радио София".
Награда за особен принос при внедряване на технологични и технически новости в радиопроцеса получиха екипът на дирекция "Информационни и нови медийни технологии" Анатолий Радев и Андрей Петренко и екип от отдел "Технически" на дирекция "Техника" с ръководител Димитър Мутафов.
За първи път беше връчена награда в категорията "Награда онлайн - за иновативни проекти". Тя беше присъдена на екипа на Радио "Бинар". Специална награда бе присъдена на радиоконкурса за детско литературно творчество "Искри" на програма "Христо Ботев". Бяха връчени и две посмъртни отличия на Програмния съвет на БНР - на Стефан Радованов и на Миглена Наумова Шмитц.
Специална награда на УС на БНР за традиционно добри резултати в програмната дейност, за запазване на високото доверие на аудиторията, за успешна мeниджърска политика беше връчена на Елисавета Каменичка - директорка на Радио Благоевград.
"Златният глас на радиото" - специална награда в памет на журналистката Надежда Дженева, беше връчена на Диана Чепишева - кореспондентка на БНР в Брюксел.
Гостите на тържествената церемония се насладиха на изпълненията на Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев, на Поли Генова, Мими Иванова и талантливи млади изпълнители. Прозвуча специално създадената за 78-ия рожден ден на Радиото сюита от песни на Развигор Попов. След края на тържеството на видеостените във фоайетата се състоя премиерата на документалния филм на интернет радио "Бинар" за БНР "Виж радиото". Статуетката "Сирак Скитник" е дело на скулптора Вежди Рашидов. Грамотата с автопортрета на Сирака и неговия автограф е изработена от проф. Тодор Варджиев.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ