25 Април 2024четвъртък15:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руските десантчици получиха австрийски снайпери

Steyr Mannlicher достави на спецподразделенията на въздушно-десантните войски повече от 30 снайперски карабини SSG 04 A1

/ брой: 288

автор:Желязко Тенчев

visibility 2436

Спецподразделенията на въздушнодесантните войски са приели на въоръжение повече от 30 снайперски карабини, производство на австрийската компания Steyr Mannlicher. Това, както съобщава РИА „Новости”, е заявил представителят на Министерството на отбраната на Русия от въздушно-десантните войски полковник Александър Кучеренко. По думите му, карабините от системата Mannlicher са станали първото такова оръжие, чуждестранно производство, постъпили във въздушнодесантните войски. Закупуването на австрийското стрелково оръжие се води от края на 2010 г. Доставката на новите снайперски карабини в спецназ и разузнавателните подразделения на ВДВ ще про-дължи и занапред. Военните вече са преминали преподготовка на новото оръжие в междурегионални учебни центрове и на курсове за снайперисти към Министерството на отбраната. Какви именно карабини са  били приети на въ-оръжение Кучеренко не е уточнил. Съгласно каталога за продукцията на Steyr Mannlicher, австрийската компания в момента пуска снайперски карабини SSG 04, SSG 08, SSG 69, SSG Elite и HS .80. В момента въздушнодесантните войски използват снайперски карабини СВД, СВДС и ВСС. Говорейки за доставки и на други видове въоръжения и военна техника, Кучеренко е разказал за обновлението на парка от безпилотни летателни апарати. Какви именно апарати са постъпили на въоръжение не се уточнява. Освен това десантчиците са получили 20 комплекта станции за радиолокационно разузнаване, 35 лазерни прибора за разузнаване и няколко комплекта нови преносими станции за наземно разузнаване.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ