20 Април 2024събота02:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Слабото търсене принуждава французите да свият производството на изтребителите„Рафал”

/ брой: 288

автор:Желязко Тенчев

visibility 1932

Френската авиостроителна компания Dassault може да намали строителството на изтребители Rafalе заради липса на чуждестранни поръчки. Това е заявил на 7 декември министърът на отбраната на Франция Жерар Лонге, цитиран от Agence France-Presse. Както е пояснил Лонге, в момента Dassault изпълнява поръчка на Министерството на отбраната на Франция за производството на 180 машини. "Ако Dassault не получи поръчки от чужбина, производството на изтребители ще бъде преустановено", е заявил министърът. По думите на шефа на Министерството на отбраната, Dassault е обезпечена с поръчки за френските ВВС до 2018 г. Но заедно с това френските изтребители струват скъпо и другите държави нерядко предпочитат вместо тях американски. "Сега ние поръчваме за Франция 200 изтребителя „Рафал” по договор за 10-15 години, а американците строят три хиляди самолета", е пояснил Лонге. Франция смята изтребителя Rafale за един от най-маневрените бойни самолети от четвърто поколение и в момента се опитва да спечели големия индийски търг, където основен конкурент на Dassault се явява европейският консорциум Eurofighter. Водят се също сложни преговори за продажба на партида френски изтребители за ВВС на ОАЕ, но засега арабоите не ги устройва цената на френските самолети. Стойността на "Рафал" изигра в края на ноември решаваща роля в избора на министерството на отбраната на Швейцария, която купи вместо френски изтребители 22 шведски JAS-39 Gripen.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ