20 Април 2024събота07:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

EADS няма да санкционира отказалите се от Typhoon

Ще им бъдат предложени за сключване договори за БПЛА „Talarion”, техническо обслужване и модернизация на изтребителите или друга продукция и услуги

/ брой: 258

автор:Желязко Тенчев

visibility 766

Европейският концерн EADS, който е основен акционер на консорциума Eurofighter, е взел решение да не иска изплащането на неустойки от купувачите на изтребителите Typhoon, които по някаква причина са се отказали от част от поръчаните самолети. Както съобщава Defense News, вместо това на клиентите на Eurofighter ще бъде предложено да сключат договори за безпилотни летателни апарати „Talarion”, техническо обслужване и модернизация на Typhoon или друга продукция и услуги на EADS.
Съгласно предложението на EADS стойността на поръчаните продукция и услуги трябва да бъде съпоставима със стоимостта на самолети-
те, от които планират да се откажат купувачите. В момен-
та партньори в програмата Typhoon, а и основни поръчители и купувачи на изтребителите са Германия, Великобритания, Италия и Испания. Германия вече обяви за съкращаване на поръчката на Typhoon с 37 самолета. В момента Великобритания и Италия също разглеждат възможността за съкращаване на обема за закупуване на изтребители общо със 124 единици. Съкращаването на обема от закупени самолети, в резултат на което Eurofighter губи към девет милиарда евро, ще премине към т.нар. "Транш 3B". В момента доставката на самолети се осъществява в рамките на "Транш 2" и "Транш 3A".  В програмата Typhoon "Транш" означава серия поръчки на самолети, въпреки, че изтребителите от новата серия се отличават от предишните с някои технически нововъведения. EADS засега официално не е уведомила купувачите на Typhoon за своето предложение, но има намерение да го направи в близко време. В случай, че купувачите на Typhoon отхвърлят предложението на EADS, към тях все пак могат да бъдат приложени солидни санкции, уговорени в контракта за разработката, производството и доставката на изтребители Typhoon.  Както отбелязва De-fense News, в рамките на новото предложение на EADS, вероятно се дава рамо на спасяването на програмата за разработката на средновисочинния БПЛА „Talarion”, чиято разработка концернът води за собствена сметка през последните няколко години. EADS създава безпилотника, надявайки се, че той е необходим за ВВС на Германия, Франция и Испания. Министерствата на отбраната на тези държави вече са се запознали с проекта, но решения за закупуването на безпилотни летателни апарати засега още не са взели.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ