20 Април 2024събота09:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Крива ли е съдбата или Какъв любовник е българинът

/ брой: 247

автор:Дума

visibility 660

Не знам мода ли е, някакъв духовен мазохизъм ли е, но ние много обичаме да се самоунижаваме. Непрекъснато говорим и пишем лоши неща по адрес на българина. Българинът бил такъв, бил онакъв и най вече - никакъв.
Американците, видите ли, били предприемчиви. Тръгвали от нулата и ставали милионери. Може и така да е. Но едно е да тръгнеш от нулата там и там да станеш милионер. Обаче да сте чули за някой американец, който е тръгнал от нулата и е преуспял тук? Няма и да чуете!
Немците били нация техническа. Не знам кой е измислил тази легенда, но аз лично познавам един немец, Ото Брунер се казва, който, като видя как свалих ремък от пералня и го приспособих на автомобил, започна да заеква и пета година вече не може да се оправи. Японците и те минават за техничари. Любопитен съм обаче да науча дали има поне един японец, който може да настрои телевизор с юмручен удар! Французите пък наляво и надясно се фукат, че били големи любовници. Да бе, с ония техните мацуранки, дето ги гледаме по филмите - всеки може да бъде голям любовник. Но ела ми ти, бай французино, да те изправя аз тебе срещу жена-водопроводчик, при това не в хотелски апартамент на Ривиерата, а в панелна гарсониера, населена до такава степен, че единственото място за интимни занимания е остъкленият балкон, пък тогава ще те видя що за любовник си между бидона със зеле и чувала с картофи.
Мога да направя още сравнения и да докажа, че сме по-факири от индийците, по-музикални от италианците, по-пиячи от казаците и по-издръжливи от непалските шерпи. Но не е нужно. Всеки що-годе разумен и обективен човек може да си направи сравненията и сам.
Така че - стига с този наш национален нихилизъм! Ако има нещо, което не ни е наред, то е само - че сме се родили на това място и в този отрязък от време. Съдба, майка му стара! И все пак - я по-гордо, българино!


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ