20 Април 2024събота17:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Филм на Уди Алън дава началото на "Киномания 2011"

/ брой: 140

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 178

Предпремиерна прожекция на последния филм на Уди Алън - "Полунощ в Париж", ще даде началото на 25-ото издание на "Киномания". Форумът ще премине под мотото "Презареждане" и ще представи на ценителите на киното повече от 40 стойностни филма в различни категории. Програмата му включва прожекции в НДК от 11 до 20 ноември, като за първи път в историята си той ще гостува и на Фестивалния и конгресен център във Варна - от 18 до 24 ноември.
"Киномания 2011" избира за начало на новото си издание дългоочакваната българска премиера на поредния касов хит на Уди Алън "Полунощ в Париж". Тя ще бъде в зала 1 на НДК на 9 ноември от 19 ч. Билети за нея вече може да се намерят на касите на НДК. 41-вият филм на емблематичния американски режисьор е киноразходка в златните години на изкуството и литературата. Той условно е определен като романтична комедия и е заснет изцяло във френската столица. Във филма участват популярни имена като Оуен Уилсън, Рейчъл Макадамс, носителят на "Оскар" Ейдриън Броуди, Майкъл Шийн и дори съпругата на президента на Франция Никола Саркози - Карла Бруни, която дебютира в киното. Лентата разказва за двойка - холивудски писател и годеницата му, озовала се в Париж на бизнес пътуване. Един ден писателят решава да се разходи сам в среднощен Париж, който му поднася интригуващо пътуване във времето в невероятна компания - Скот Фицджералд, Ърнест Хемингуей, Пикасо, Бунюел и др.
Програмата на "Киномания 2011", очаквана с интерес от почитателите на киното, ще предложи още много незабравими изживявания с качествени заглавия, научи ДУМА от Рая Цветкова.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ