19 Април 2024петък23:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руската морска пехота ще получи гъсенична амфибия

Новият всъдеход ще може да се придвижва по суша и по вода и да плава дори при силно морско вълнение

/ брой: 234

автор:Желязко Тенчев

visibility 2142

Министерството на отбраната на Русия е поръчало разработката на гъсенична бойна машина, която ще бъде създадена специално за флота, а няма да бъде преработена от сухопътна техника. Както пише в. "Известия", новата машина ще може да се придвижва по суша и по вода и да плава даже при силно морско вълнение. Със създаването на флотската БМП се занимава Курганмашзавод. Новата машина ще бъде базирана на универсална гъсенична платформа, която ще се използва също и при сглобяване на други видове техника - бойни машини на пехотата за сухопътните войски, бойни машини за десант или зенитни установки. Морската версия на БМП ще бъде оборудвана със специален гребен винт с привод от двигателя, който ще й позволи да развива на вода скорост до 25-30 километра в час. По предварителна оценка флотските гъсенични бойни машини ще се появят към 2015-2016 г. Военните очакват новата амфибия да позволи да се разшири спектърът от решими задачи. В частност, както отбелязва източник на "Известия" от отбранително-промишления комплекс, при хоризонтален десант с новата машина ще може да се достигне брегът за половин час. Използваните днес БМП-1 и БМП-2 са слабо устойчиви на морското вълнение и произвеждането на десант с тяхна помощ се провежда рядко. В момента десант на морската пехота се извършва преимуществено с използването на модифицирани за флота бронетранспортьори БТР-80, десантни кораби или катери. Последните, отбелязва източникът на изданието, министерството на отбраната не поръчва, като се е съсредоточило на покупката на френските десантни вертолетоносачи кораби-докове от типа "Мистрал", способни да обезпечат хоризонтален десант. В края на 2009 г. бе съобщено, че всички съединения и воински части от морската пехота на ВМФ на Русия изцяло ще се превъоръжат до 2015 г. Закупуването на нова техника ще се провежда в рамките на държавната програма за въоръжение за периода 2011-2020 г. Документът разглежда доставянето на морската пехота на танкове Т-90, БМП-3, БТР-82А, бойни разузнавателно-десантни машини БРДМ-3, 120-милиметрови самоходни оръдия 2СЗ1 "Вена" и модернизирано стрелково оръжие, гранатомети и средства на ПВО.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ