24 Април 2024сряда01:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ще оправим нещата

/ брой: 203

автор:Дума

visibility 66

Петър Дянков Петров

Ще оправим държавата, стига да има кой да откликне на идеите ми. Как да спрем  катастрофите?
Много лесно! Какъв е този евтин бензин? Какви са тези никакви два и петдесет за литър?  То всеки тийнейджър с парите, които му дават за дискотека, ще свие колата на тате и ще й напълни резервоара, след което ще пришпори возилто, та да види светът какво е скорост и майсторство. Бензинът трябва да стане десетачка литъра. По магистралите ще карат пет-шест души, та и да искаш да направиш катастрофа, трудно да намериш кого да блъснеш. Освен ако предварително не се уговориш с друг водач на МПС.
Разводите се увеличили. Ами да ги спрем! Ама изневерите в семейството били основна причина. Ами и изневерите да спрем! Как ли? Като ги направим задължителни. В семейния кодекс да е заложено като основно задължение изневярата и на двамата брачни партньори. И който не изневерява - строги санкции! Закон! Да видим тогава ще тръгне ли някой да изневерява! Щото кой в България спазва закона!
Много боледували представителите на третата възраст. Така ще е, докато пенсиите им са неестествено високи! Те подтикват пенсионера към разгулен живот и холестерол! Да се намалят наполовина. А където е възможно, и три пъти да се намалят. Сто лева - достатъчни са за скромен и природосъобразен живот. Сутрин чай от мащерка, на обяд чай от липов цвят, а вечер да се разпусне малко тази трета възраст и цяла кофичка кисело мляко да омаа, с две филии хляб. Неслучайно народът е казал: "Лека вечеря - дълъг живот".
А като намалим пенсиите, ще се освободят средства, та бюджетът да прелее от пари, а не като досега - за това не стигат, за онова не стигат. Е, с получените финанси ще си построим магистрали. Щото там ни е силата! Ама не само до морето, а и между всеки град и село! Между Горно и Долно Железаре - също, нищо че разстоянието е два километра. Гяволъкът е да ни гледат с кръстосан поглед от възхищение иностранците!
Абе и други идеи имам ама айде сега да не говоря много, че колегата Дянков, ми той чуе ли ги - веднага ще ги изкопира! А писнало ми е да ме копират!
 
 
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ