20 Април 2024събота01:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ВМС на САЩ заменят с БПЛА разузнавателните самолети EP-3

/ брой: 190

автор:Дума

visibility 817

Командването на ВМС на САЩ е взело решение да замени самолетите за електронно разузнаване EP-3 ARIES/ARIES II с безпилотни летателни апарати (БЛА), съобщава Flightglobal. Според плановете на военните самолетите ще бъдат снети от въоръжение към 2020 година. На тяхно място ще дойдат едновременно няколко разузнавателни системи, в разработката и създаването на които ВМС планират да вложат осем милиарда долара през близките пет години.
В частност 1,1 милиарда долара военноморското командване ще вложи в разработката и изпитанията на БЛА MQ-8B Fire Scout, 3,9 милиарда - в проекта RQ-4N на база RQ-4 Global Hawk, 2,5 милиарда - в проект на палубен разузнавателен и ударен БЛА, и 1,1 милиарда долара - в програма за създаване на брегови патрулен БЛА със среден обсег на действие. По-рано ВМС на САЩ планираха създаването на нов самолет за електронно разузнаване EP-X, но този проект бе закрит през 2010 година.
В момента ВМС използват 16 самолета EP-3, а също и няколко тясно специализирани самолета на същата платформа. EP-3 е създаден в първата половина на 60-те години на миналия век на базата на патрулния самолет P-3 Orion. Машината е способна да развива скорост до 780 километра в час и извършва полети на разстояние до 4,4 хиляди километра.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ