27 Април 2024събота00:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ВВС на Русия ще получат 6 бомбардировача Су-34

Общо военните са поръчали на „Сухой" 32 машини

/ брой: 184

автор:Желязко Тенчев

visibility 1294

Новосибирското авиационно производствено обединение на името на Чкалов през тази година ще предаде на ВВС на Русия шест фронтови бомбардировача Су-34. Това, както съобщава "Авиапорт", е заявил генералният директор на РСК "МиГ" Сергей Коротков. По думите му, през 2010 г. НАПО е пуснало четири такива самолета за руските военновъздушни сили. С тях числото на новите самолети Су-34 на въоръжение в Русия ще се увеличи до 16 единици.
Общо до момента ВВС на Русия са поръчали на "Сухой" 32 бомбардировача Су-34. През 2015 г. броят на тези самолети на въоръжение се планира да достигне до 70 машини. В момента производството и доставката на Су-34 се осъществява в рамките на държавната програма по въоръжение за 2011-2020 г., чийто обем на финансиране е определен на ниво 20 трилиона рубли. В перспектива Су-34 ще станат основата на фронтовата бомбардировъчна авиация на Русия. Самолетите развиват скорост до 1,9 хиляди километра в час, а бойният им радиус е 1,1 хиляди километра. Су-34 е въоръжен с 30-милиметрово оръдие и има 12 точки на подкачване за въоръжение с обща маса до осем тона.
По-рано бе съобщено, че от тази година ВВС на Русия ще започнат да получават модернизирана версия на самолетите, оборудвани с нови високотемпературни турбореактивни двигатели АЛ-31ФМ1 и вспомагателни газотурбинни силови установки ТА14-130-35. Последните позволяват да се осъществява запуск на двигателите на самолета на земята без използване на специално оборудване.

Су-34
Снимка sukhoi.org

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ