25 Април 2024четвъртък23:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бузлуджа 2011

Анкета ДУМА

/ брой: 174

автор:Христо Христов

visibility 1736

Иван Кънев, председател на ОбС на БСП-Раднево и кандидат за кмет:

За пръв път се качих на Бузлуджа доста години преди да започне изграждането на мемориала. След това съм идвал с приятели, с комсомолци, с млади партийни членове, на които тук в тържествена обстановка им се връчваха партийните билети. За жалост сред тях се намериха и такива, които по-късно забравиха идеала, в който са се клели, и преминаха на други "политически писти". Речем ли да се огледаме, и в сегашния управляващ ГЕРБ ще намерим такива "превъртели се".За себе си мога да кажа с удоволетворение, че успях да "предам зваздата" и на двете си дъщери, които са членове на БСП и днес са тук, на Историческа поляна. Смея да се надявам, че те на свой ред също успяват да предадат нататък вярата, че Светът може да бъде по-човечен.

Красимира Колева, кондуктор на автобус от Плевен:


Идвам на този връх за пръв път, но със сигурност няма да е за последно. Успях да видя какво се е случило с паметника, и да си кажа - стана ми страшно. Защото не е нормално да изоставиш труда на предците си, да го захвърлиш в мръсотията, да го окрадеш. Много ми се иска моите деца, които са убедени социалисти, един ден да върнат мемориала към предишното му великолепие.

Светлана Петрова от Кърджали:



От десет години идвам на тази поляна, макар да не членувам в БСП. Правя го, защото е наистина невероятно преживяването да видиш десетки хиляди съмишленици. Хора, за които лявото не е лоша дума, а начин на мислене, на съпричастност към ближния. Радвам се, че снощи, когато след 20 години тъмнина отново е пламнала в червено петолъчката на върха, тук е имало стотици млади момчета и момичета. Ще ми се да вярвам, че те на свой ред ще предадат пламъците на още много пъти по толкова техни връстници.

Николай Минчев, охранител от Ловеч:



Бях тук през лятото на 1981-а, на откриването на Дома, беше страхотно, пред очите ми е всичко от онзи ден. Тъжна е гледката сега, похабен е трудът на хората, мога да изпитвам единствено омерзение, че се намериха българи, за които свършеното тук е обезценено и ненужно. Не бях тук снощи, когато са запалили прожекторите, но заранта през прозореца на автобуса търсех с поглед през мъглата огънчето. Зърнах го през облаците. На младите, дето го направиха това - много здраве и лично щастие. И да има за всички работа.

Юлия Стрешкова, пенсионерка от Плевен:



Никога не съм била член на партия, но винаги съм симпатизирала на идеите, дето са накарали Димитър Благоев да създаде тук социалистическа партия. Май за десети път идвам тук и все очаквах един ден звездата горе да светне. Е, дочаках я и съм искрено щастлива. Колкото до въпроса на кого бих предала звездичка - на младите, разбира се. В тях е бъдещето. Виж, на премиера Бойко Борисов - не бих предала нищо друго, освен едно пожелание -  по-скоро да се маха!

Иван Иванов, социален работник от град Дулово, Силистренско:


Не зная дали работата ми на социален работник е свързана по някакъв начин с членството в БСП, но при всички случаи социалното начало е водещо. Опитвам се да помагам на хора с проблеми, а това не може да стане, ако ти самият не усещаш подкрепата от останалите. Тук, на Историческа поляна на Бузлуджа, тази подкрепа е особено осезаема. Имаш съмишленици до рамото си, ставаш по-силен, по-лесно ти е да преодоляваш стръмнината, неправдата. Запалената звездичка горе, на паметника, е символ. Трябва да направим така, че той да не загасва.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ