20 Април 2024събота09:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Русия се снабди с военно-транспортен Ан-70

Държавната програма за въоръжаване на страната за 2011-2020 г. разглежда придобиването на още 60 машини

/ брой: 172

автор:Желязко Тенчев

visibility 1181

Министерството на отбраната на Русия е купило първия военно-транспортен самолет Ан-70, който се строи в киевския авиозавод "Авиант". Това, както съобщава "Интерфакс", е заявил президентът на компанията "Мотор Сич" Вячеслав Богуслаев. В момента украинската фирма сглобява две машини Ан-70, първоначално поръчани от министерството на отбраната на Украйна. "Именно единият от тези два самолета закупи министерството на отбраната на Русия", е пояснил Богуслаев. Както се очаква, доставянето на Ан-70 ще бъде през 2013 г.
Контрактът за закупуването на Ан-70 бе сключен, за да може "Авиант" да започне строителството на още една машина. Държавната програма за въоръжаване на Русия за 2011-2020 г. разглежда закупуването на 60 Ан-70. Такива самолети ще стоят на въоръжение и във ВВС на Украйна, но обемът на закупените самолети от министерството на отбраната на страната засега е неизвестен.
Създаването на Ан-70 се води със съвместното финансиране от Русия и Украйна. По-рано бе съобщено, че до 2013 г. обемът на руското участие в проекта трябва да достигне 2,4 милиарда рубли (85 милиона долара), а украинското - 480 милиона гривена (60,2 милиона долара).
Ан-70 развива скорост до 780 километра в час и извършва полети на разстояние до 7,8 хиляди километра. Самолетът, който излита и каца от къса писта, може да превозва до 300 десантчици или 47 тона товари. По-рано генералният конструктор Дмитрий Кива заяви, че с товар от 20 тона далечината на полета достига три хиляди километра. Самолетът може да използва при излитане и кацане писти с дължина от 600-800 метра.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ