28 Март 2024четвъртък10:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изпитанията на „Адмирал Горшков” започват през ноември

Преминалият модернизация в „Севмаш” индийски самолетоносач ще бъде снабден с палубни изтребители, руско производство

/ брой: 148

автор:Желязко Тенчев

visibility 1395

Русия и Индия са се договорили за започването на морските изпитания на самолетоносача "Адмирал Горшков", който преминава модернизация за индийските ВМС, през ноември т.г. Както съобщава The Tribune, индийската страна ще получи кораба през декаември 2012 г. В момента "Адмирал Горшков" с водоизместване 45 хиляди тона и дължина 283 м преминава през техническа доработка на корабостроителните докове на ОАО "Севмаш" в Северодвинск. Съгласно изискванията на индийската страна, корабът ще бъде преоборудван специално за морската версия на изтребителите МиГ-29, стоящи на въоръжение във ВМС на Индия в
авиобазата в Гоа. Част от бъдещия екипаж на "Адмирал Горшков", който ще постъпи на въоръжение във ВМС на Индия под името "Викрамадития", в момента се обучава в Санкт Петербург. Очаква се членовете на екипажа да бъдат в "Севмаш" за провеждането на изпитанията на кораба. През март т.г. бе съобщено, че в Северодвинск са започнали швартовите изпитания на "Викрамадития". В техния ход се е проверявала работата на всички бордови системи на кораба, включително радиоелектронното оборудване, руско и индийско производство, а също и авиационнотехническите средства. Договорът за доставката на Индия на авионосеца "Адмирал Горшков" бе подписан през 2004 г. По условията на сделката, корпусът на кораба  се предоставя безплатно на ВМС на Индия при условие, че модернизацията му ще се извърши в "Севмаш". Освен това индийската страна се задължава да снабди самолетоносача с палубни самолети, руско производство. Сумата по сделката бе 1,5 милиарда долара, но през 2008 г Индия преустанови плащанията, а Русия поиска прераз-глеждане на обема от работи и увеличаване на стойността. Новото съглашение бе подписано през март 2010 г., като стойността нарасна на 2,3 милиарда долара. "Адмирал Горшков" не е първият самолетоносач в състава на ВМС на Индия. В момента на въоръжение стои самолетоносачът „Вираат”, а се строи „Викрант”, който се разработва изцяло от индийски специалисти.

 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ