29 Март 2024петък07:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Спускат под водата свръхзвуковата „БраМос”

В края на годината съвместното руско-индийско предприятие „БраМос Аероспейс лимитед" ще изпробва своето изделие с подводно базиране

/ брой: 142

автор:Желязко Тенчев

visibility 1595

Свръхзвуковата ракета "БраМос", производство на съвместното руско-индийско предприятие "БраМос Аероспейс лимитед", за пръв път ще бъде спусната под водата в края на 2011 г. Както съобщава "Интерфакс", като цитира изявление на шефа на съвместното предприятие Сиватхан Пилаи, изстрелването на ракетата "БраМос" под вода е съобразено с базовата й конструкция. Освен това, по информация на ИТАР-ТАСС, съвместното предприятие продължава разработката на авиационна версия на ракетата "БраМос", която се планира да се използва на различни типове самолети. Най-вече става дума за изтребителите Су-30МКИ, произвеждани от Русия специално за Индия. Първите изпитания на авиационната версия на свръхзвуковата ракета ще започнат през 2012 г. По думите на директора на съвместното предприятие от руска страна Александър Максичев, който е цитиран от ИТАР-ТАСС, през настоящата година "БраМос Аероспейс" ще пристъпи също и към разработката на усъвършенствана версия на руско-индийската ракета. Основните характеристики на новата хиперзвукова ракета "БраМос-2" вече са съгласувани. Предполага се, че ракетата ще развива скорост, пет пъти превишаваща скоростта на звука, и да бъде прехваната ще бъде практически невъзможно.
Свръхзвуковата ракета "БраМос", в чиято основна разработка стои руската ракета "Яхонт", развива скорост, превишаваща скоростта на звука 2,5-2,8 пъти. Освен високата скорост важно достойнство на ракетата е нейното универсално използване. Тя е съвместима с ракети с морско, подводно, въздушно и брегово базиране. Първият изпитателен пуск на ракетата бе произведен през 2001 г.
По думите на Сиватхан Пилаи в момента ракетата вече е установена, или се готви за установка на девет кораба от ВМС на Индия.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ