25 Април 2024четвъртък04:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

И Йорданов се контузи

Диагоналът не замина с волейболистите за Германия

/ брой: 136

автор:Дума

visibility 90

Карък преследва волейболните национали преди решителното гостуване на Германия в мачовете от IV кръг на Световната лига. След като капитанът Владимир Николов се контузи, резервният диагонал  Боян Йорданов също получи травма и не отпътува с тима за Бремен. Левичарят, който беше гласен за заместник на Владо или резерва на Цветан Соколов, си изкълчи глезен по време на последната тренировка във Варна. От лекарския щаб на тима бяха категорични, че Боян няма шанс да играе. Срещите са утре и в неделя в Бремен от 19.00 ч. и ще бъдат излъчени по БНТ 1.
Въпреки проблемите национали са амбицирани да спечелят достатъчно точки, за да се класират за финалите. Това е и амбицията на Бундестима,  който прогресира в последните години и вече е съперник, който не бива да бъде подценяван. Съставите играха за 7-о място миналата година на европейското първенство в Прага и тогава нашите спечелиха с 3:0, но после във Варна си размениха по 1 успех с 3:2 във Варна. Българи, живеещи в Германия, вече информираха, че в зала "Арена Бремен", където ще се играят мачовете, над 500 нашенци ще дерат гърла за тима на Радостин Стойчев. Това е последното гостуване на "трикольорите", които после приемат лидера Русия и отново Япония в група В.
"Само спечелени точки в Бремен могат да ни извадят от ситуацията, в която сме. Разбира се, не можем да не отчитаме, че имаме много физически проблеми, но те не са извинение. Ще заложа на играчите, с които разполагам. Знам какво искам да направя, имаме цели и се придържаме към тях. Дошъл съм, за да свърша някаква работа, да остане нещо и след това. В България важи само първото място и ще направя всичко възможно да стигнем до него. Засега заради неубедителните мачове се създава някаква атмосфера, която за хората от чужбина е странна. Надявам се накрая на моя 2-годишен договор всички фенове да видят нещо позитивно. Поех България, защото всички ми казваха да не го правя! И аз се учудих, но се хванах на хорото. Реших друго, поради ред причини. Само един човек ме посъветва да се нагърбя с тази авантюра и това беше президентът ми в Тренто Диего Мосна", каза Стойчев.   
"Не ние, а България и Русия са световните класи във волейбола. Затова българите ще бъдат подложени на сериозен натиск да спечелят", заяви пък капитанът на Германия Роберт Кром. "Ще бъде изключитено трудно, но ние се нуждаем от победи. Ще дадем всичко от себе си, за да изместим България от 2-ото място", закани се центърът Маркус Бьоме. Русия е лидер в групата с 18 т., пред България 9, Германия 6 и Япония 3.

Групата на България: Георги Братоев, Андрей Жеков, Христо Цветанов, Константин Гаджанов, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Матей Казийски, Валентин Братоев, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Данаил Милушев, Цветан Соколов, Мартин Божилов и Владислав Иванов.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ