18 Април 2024четвъртък17:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сините се сдърпаха на тема кой подкрепя ГЕРБ

СДС поиска от Костов да изтегли хората си от кабинета

/ брой: 132

автор:Дума

visibility 49

Кой е по-по-опозиция спореха вчера задочно лидерите на СДС и ДСБ. В деня на предварителните избори на Синята коалиция се чуха обвинения в подкрепа на властта и от двете страни. Първо лидерът на СДС Мартин Димитров поиска от тъмносините да изтеглят всичките си зам.-министри от кабинета "Борисов". Докато пускаше бюлетина, той коментира, че правителството на Бойко Борисов подкрепя кандидатите на ДСБ, защото именно тъмносините имат зам.-министри в това управление. Думите му бяха по повод недоволството на Костов от миналия петък, че Цветанов и Борисов гласно са изразили подкрепа за кандидатите на СДС.
Отговорът на ДСБ не закъсня. Кандидатът на тъмносините за президент Светослав Малинов обясни, че лично ще настоява партията му да не подкрепи правителството при гласуването на вота на недоверие този петък. Иначе Малинов коментира, че е пуснал глас за себе си и за кандидат-кмета Прошко Прошков, които символизирали новото поколение. Това, по думите му, са новите десни, освободени от негативите на прехода. Малинов бе доволен, че на предварителните избори гласуват и хора извън десницата. Той описа бъдещия президент като "острието в битката срещу корупцията".
В предварителните избори на Синята коалиция за кандидат-президент се борят Светослав Малинов от ДСБ и Румен Христов от СДС, а за кандидат-кмет - Прошко Прошков от ДСБ и Владимир Кисьов от СДС.
Да избере между предложенията на двете партии дойде и кандидат-кметът на БСП за София Георги Кадиев. Общинският съветник обясни, че подкрепата му не е за един или друг кандидат, а за въвеждането на нормалност в политиката на България. Това, което ГЕРБ направи през последните две години - отмяната дори на 10-те божи заповеди и въвеждането на нови ГЕРБовски заповеди, като предавай всеки и всички, преследвай всеки и всички, подслушвай всеки и всички - това е нещо, от което България трябва да се отърве, каза още той.
Тази година се надявах и в левицата да има вътрешни избори за президент, защото за мен смисълът не е в това кой ще бъде избран, а в предварителната вътрешнопартийна кампания, добави Кадиев.
Най-ранобуден се оказа лидерът на ДСБ Иван Костов, който пристигна още в 8.30 ч. сутринта в 50 ОУ "Васил Левски" в Драгалевци. Той каза, че е гласувал с надеждата за летящ старт на кандидадите на Синята коалиция. Той припомни, че са призовали лично Бойко Борисов и Цветан Цветанов да участват във вота, но не и да правят кампания.
Бившият президент Петър Стоянов даде своята подкрепа за кандидатите на СДС. Той обаче заяви, че е изпитал чувство на огорчение, че "СДС беше разцепен и се налага провеждането на предварителни избори". Гласувах за едно по-добро управление на София и за демокрацията, това каза пък кандидатът за кмет на София от СДС Владимир Кисьов. Румен Христов обясни, че дава гласа си за промяната в България. Кандидатът за кмет на ДСБ Прошко Прошков изрази трегова, че изборите могат да бъдат манипулирани. Той обаче бе категоричен, че сините няма да позволят "външно вмешателство".
В предварителния вот на Синята коалиция можеха да участват всички граждани, независимо дали са членове или не на двете десни партии. Гласуването се извършваше в 654 секции по постоянен адрес.
Освен за кандидад-президент и кмет на София във Варна и Пловдив също избираха между два варианта за градоначалник.
До 16.00 ч. вчера бяха гласували около 30 хиляди души в цялата страна, което бе доста по-ниска избирателна активност от очакваната.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ