26 Април 2024петък19:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 12

автор:Дума

visibility 54

Полицията уби 7 демонстранти в Мианмар
Поне 7 души са загинали и 33 са ранени при сблъсъци между полицията и протестиращи в западния щат на Мианмар Ракхайн. Във вторник вечерта полицията е открила огън по множество будисти, които се опитвали да завземат сградата на правителствено учреждение. Полицията каза, че протестиращите не реагирали на предупредителните изстрели. 20 полицаи били ранени от хвърляни по тях камъни.


Земетресение от 5,7 степен в Тайван
Земен трус със сила от 5,7 степен беше регистриран в Тайван, съобщава Европейско-средиземноморският сеизмологичен център (EMSC). Трусът е бил в 05.59 ч. (07.59 ч. българско време) на 11 км северно от град Тайбей, на дълбочина 140 км. Няма съобщения за жертви и щети, нито предупреждение за поява на големи вълни цунами.


Чистенето на сняг води до инфаркт
Трима души получиха инфаркт, докато опитваха да изгребат падналия сняг около домовете си в североизточна Чехия, съобщи Иво Новак от местната служба за спешна помощ в Храдец Кралове. Двама от тях починаха. Тримата са били по-възрастни хора. Починалите са жена и мъж, друг мъж е бил спасен от лекарите. Новак призова хората внимателно да се отнасят към здравето си и да не прибягват към излишно физическо натоварване по време на почистване на снега.


Отменените полети от Хюстън станаха над хиляда
Лошото време доведе до отмяната на над 1000 полета от двете главни летища в американския град Хюстън, щата Тексас. Бурята "Инга" е в основата на проблемите на Хюстън, но освен Тексас бедствието  засегна и щатите Луизиана, Мисисипи, Алабама, Тенеси, Джорджия, Южна и Северна Каролина, както и Кентъки и Пенсилвания. В момента бурята, която е комбинирана с град, сняг и дъжд, се движи на изток. Властите в Алабама обявиха извънредно положение заради рязкото влошаване на времето.


Британският кабинет се попълни с „министър за самотата”
Британската премиерка Тереза Мей създаде нов пост в кабинета – „министър за самотата”. На него тя назначи зам.-министъра по въпросите на спорта и гражданското общество Трейси Крауч. По данни на британския Червен кръст повече от 9 млн. британци (при население от 65,6 млн. души) често или постоянно страдат от самота. Мей създаде поста „министър за самотата” към министерството на здравеопазването по препоръка на парламентарната комисия за борба със самотата.




Френската полиция нахлу в централата на големия производител на мляко "Лакталис" (Lactalis) заради заплахата от салмонела, която разболя десетки деца и предизвика голям международен отзвук. Акцията се провежда в централата в Лавал, Западна Франция, а също във фабриката в близкото селище Краон. Тя е идентифицирана като източник на заразеното мляко за детски храни. На снимката: Щанд с продукцията на "Лакталис"
Снимка БГНЕС



Филипинсикят вулкан Майно отново започна да бълва пепел и лава. Заради очакваното му изригване бяха евакуирани над 34 000 души от няколко градчета. Отцепена е 7-километрова зона около него. През последните 500 години е изригвал 50 пъти
Снимка БГНЕС




Президентът Доналд Тръмп е в "отлично здраве", съобщи главният лекар на Белия дом Рони Джаксън след медицински преглед на Тръмп, проведен на 13 януари. Според него 72-годишният Тръмп няма да има проблеми със здравето и през втори мандат, въпреки че консумира много фастфуд, не спортува и спи по 4-5 часа. Но "той има невероятно добри гени", каза лекарят
Снимка БГНЕС
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ