26 Април 2024петък11:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Йотова призова за разбиване на стереотипите към България

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 105

Трябва да разбием стереотипите, които България има навън. Това е и лека, и нелека задача. Трябва да се впрегнат всички национални усилия. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира началото на българското европредседателство вчера в радиоинтервю. "Нормално е да има протести. Почти няма среща на върха в Брюксел, без градът да е окупиран от протести", заяви тя. Йотова определи уличното недоволство като основателно. По думите й това е начин, когато се съберат европейските лидери, тези, които смятат, че са ощетени, да покажат своето мнение. Не мисля, че това трябва да се преекспонира, а по-скоро държавата трябва да реагира на база национална политика и да намери решение на проблемите, посочи Йотова.
Вицепрезидентът не вижда връзка между криминалните престъпления от последните дни и началото на европредседателството. "Такива убийства не могат да се извършат в страни, където има закони, а законите се спазват, има сериозна работа по разкриваемост на престъпленията. Борбата срещу организираната престъпност у нас получи в последните два доклада на ЕК по-добра оценка, но не съм оптимист как ще изглежда тази оценка в следващия доклад. За нас обаче е по-важно, че българските граждани се чувстват несигурни да ходят по улиците вече", отбеляза Йотова.
Вицепрезидентът изрази огорчение от начина, по който е било преодоляно ветото за антикорупционния закон. "Това е политическо решение на мнозинството, но някак си не е уважително да не се разгледат поне мотивите за ветото по същество и да има дискусия по тях. Решението, само защото е президентът, или е някаква опозиционна партия, и трябва веднага да бъде отметнато, не е сериозно отношение на една управляваща партия, която претендира да бъде европейска", уточни Йотова.


"За личности като Яворов часовникът само механично отмерва времето. За личности като Яворов животът няма начало и край, защото е подвластен на вечността." Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в събота вечерта на тържествена церемония в Чирпан по повод 140 години от рождението на поета
снимка Прессекретариат на държавния глава

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ