26 Април 2024петък20:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Смели хора

/ брой: 3

автор:Георги Георгиев

visibility 1300

Обръгнали от действията и бездействията на столичната кметица Йорданка Фандъкова, трудно, но все пак, бяхме изненадани, че тя лично благодари на ген. Йосиф Гурко за освобождаването на София преди 140 години. Такава лична благодарност, в стил наградите "Оскар", още нямаше у нас и вчера това бе подобаващо оценено от хиляди хора в социалните мрежи. Както бе оценена и личната благодарност на кметицата към западните посланици за спасяването на града от опожаряване. През 1878 г. в София посланици няма. Един консул от Италия и двама вицеконсули от Франция и Австро-Унгария изиграват ключова роля в спасяването на София от погром. Абе, важното е да са западни, а пък консули ли са, посланици ли. Здраве да е.
По-важното е, че г-жа Фандъкова е поредното длъжностно лице, което за пореден път при споменаването на руската армия от Освободителната война започва да изрежда: руси, украинци, белоруси, финландци. Интересен начин, не че Фандъкова го е измислила, да се "разслои" името Русия, да се "разгради" понятието, да се неглижира целостта му, дори със задна дата. Истината е, че има Руска императорска армия, подчинена на Негово императорско величество руския цар. Фандъкова като е тръгнала да благодари персонално, трябва да се обърне първо към Александър Втори, а не да изрежда всеки народ в имперската войска. Защото там е имало десетки националности. Например 35 000 поляци, които тя е пропуснала или пък 2000 осетинци.
Този речитатив някак си игнорира Руската империя и нейната армия, а привнася роля на страни, които нямат отношение като държави към тази война. На тях може и да им харесва, но това е противно на историята.
Кога ли ще се намерят смели хора, които да спрат да плащат данък на криворазбрана дипломатичност и ще започнат да наричат нещата с истинските им имена. Вижте, президентът Румен Радев спря да повтаря имената на ЕС и НАТО под път и над път, а небето все още не е паднало на главите ни.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ