20 Април 2024събота17:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ченге в детската градина

/ брой: 2

автор:Деси Велева

visibility 678

Тежката артилерия пусна столичният кмет Йорданка Фандъкова, за да симулира отговорна дейност и ангажираност с проблемите на образованието. Не кой да е, а криминалист, разследващ убийства, ще влезе в детска градина, за да души за нарушения. Жалко само, че Ботьо Ботев е добре известен на широката публика и няма как тайно да се внедри в забавачката, подобно на Арнолд Шварценегер, който преди години се превъплъти във възпитател в детска градина, за да дири лошите. Само липсата на анонимност пречи на популярния криминалист да грабне тоалетната хартия и да бърше носове, да загащва голи кръстове и да пее за Рачо капитана на подопечните си в 164 ДГ в "Горна баня". Не, той просто ще трябва да разплете дали високопоставени чиновници в районната администрация и в дирекции на Столичната община са оказвали натиск на ръководството за нерегламентиран прием на деца. Демек общината ще проверява сама себе си. Видният бивш полицай ще трябва да доказва, че негови колеги от ул. "Московска" 33 са си играли на "вкарай моето дете"!?
Това обаче далеч не е единственото недоразумение в казуса, който се точи от лятото. Истинската нелепост е в знаците на общината, че се опитва да поведе война с практика, която самата тя е допуснала, утвърдила и негласно одобрила. Именно ръководството й позволи преди години да се събират средства на ръка, да се провеждат допълнителни дейности, без да има общинска наредба за тях, да се приемат деца със съмнителни заболявания извън утвърдения прием. Именно ГЕРБ допуснаха да няма места в градините за хиляди деца, което доведе до корупционни практики, връзкарство и "разболяване" на малчугани. Нередно, неморално, престъпно е сега същите хора да погнат директорка за дейност, която е обществена тайна, върши се от 99% от колегите й и от години се толерира от Столичната община. Нека сега нейните представители не се правят на ощипани и изненадани, че в яслени и градински групи има записани по 40 деца, вместо регламентираните 22-26. Да не подскачат с фалшива почуда, че се приемат деца с неистински медицински бележки, след като самите те са позволили тази възможност. Да бяха построили няколко детски градини в кратки срокове и нямаше да има сега обвинения за натиск, смс-и и заплахи за съдебни дела. Къде по-лесно е да зейнеш с агресивна паст срещу престъпничката, вкарала допълнително цели 24(!?) дечурлига в групите и след това да й пратиш по петите някой Шварценегер.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ