16 Април 2024вторник21:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Не плачете за тях!

/ брой: 1

автор:Георги Георгиев

visibility 1313

Изминалата 2017 г. продължи тригодишната печална традиция и също бе белязана от новини за закриване или "трансформиране" на печатни издания. От 1 януари спря да излиза "Капитал дейли" и така в страната повече няма печатен икономически всекидневник. Да припомним, че "Капитал дейли" бе представян като продължител на два други вестника с икономическа насоченост - "Пари" и "Дневник", които бяха закрити през 2011 г. Доскорошният издател на "Капитал дейли" Иво Прокопиев твърди, че действията на властта срещу персоната му поставят под заплаха и други две негови медии - седмичника "Капитал" и сайта "Дневник".
Сега най-различни хора и отляво, и отдясно,  най-разнообразни люде, ни казват, пишат, коментират, че не бива да ревем, да се тръшкаме да плачем, защото никой не четял този вестник, а и Прокопиев е гадина, капиталистическа при това, храненик на Америка и... абе, един вагон политинформация могат да ви изнесат по темата. Същото го казват и за една истинска институция на българския печат като вестник "Култура", който след шест месеца ще спре да излиза в сегашния си вид, с този екип, с тази редакционна политика. Той формално ще остане, но ще преживее трансформация в нещо друго, различно. И пак ви обясняват: Не ревете, не се лигавете, не се излагайте, тия никой вече не ги четеше, вестникът е съсипан, тиражът е смешен и т.н. Цял един председател на комисията по култура в парламента, в лицето на Вежди Рашидов се произнесе с в този дух по случая пред сайта "Блиц".
"Капитал дейли" пристигна, а "Култура" се е запътила към мястото, където вече почиват в мир и съгласие със себе си вестник "Преса", вестник "Новинар", списание "Тема", вестник "Десант", седмичникът "Всеки ден", вестник "Заман-България". Всичко това само за три години. Само в столицата. И пак ни убеждават и ще ни убеждават, и занапред - от други медии, от социални мрежи, сайтове, форуми: "Не плачете за тях! Те са капиталци! И за ония не ревете! Те са червени боклуци! Не хленчете за другите? Тия пък бяха обикновени боклуци!"
Може да бяха всякакви тези издания, но за повечето от тях може да се каже, че от страниците им не течаха лиги по властта и лично по министър-председателя. На първите им страници не пишеше, че правителството е сритало нечий задник: зелен, син, червен, жълт. Не се носеше мирис на похот, родена от съешаването им с управляващите. И разбира се, тая вестникарска хекатомба няма никаква връзка с твърденията, не, с обвиненията, че България е на дъното по свобода на словото в ЕС и не само там. Ама хич няма.
Една част от българските вестници са на ръба на оцеляването, защото са прекалено "некадърни", за да се наведат и целунат царствения задник на ГЕРБ. За други обаче, това е станало автоматично действие. Те, с "професионалния" си усет са разбрали, че е по-добре да си любовница на: "Вие сте прости и аз съм прост", отколкото да ти бият шута отзад. Но нека знаят, да прощава поетът, че: "Суджукът е малко. Суджукът, не стига деца" и в борбата за него сами ще си наритат задниците. Под всеобщия кикот.

 

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ