19 Април 2024петък18:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Чичко Паричко

/ брой: 250

автор:Валентин Георгиев

visibility 109

След като миналата седмица кабинетът ударно раздаде над 700 млн. лв. за запушване на различни дупки, вчера същият чичко Паричко извади от вълшебната си торба цял 1 милиард за саниране. Програмата уж беше спряла, уж пари нямало, пък се оказа, че "ясната политическа воля" на управниците ни не била пресъхвала. Нищо, че парламентът гласува тези средства още през януари. Преди дни на същия принцип бе запушена устата и на учените от БАН, за които също се намериха едни 15 милиона за догодина, въпреки че ГЕРБ даже отказа да ги гласува в парламента. Важното е, че байраците са свити, протести няма да има, а властта е с наденати на главата лаврови венци.
Зарадвани вчера бяха и БНТ с 14,5 млн. лв., с които да покрият забатачените си през годината борчове, и куп общини, които са слушкали и слушкат - затова сега ще се напапкат с още 20,6 милиона. Не са забравени и животновъдите, които бяха въоръжени с нови 5 млн., за да борят африканската чума по свинете и птичия грип, и научни организации за достъп до електронни бази данни, нищо че през останалото време на годината трудно свързват двата края...      
Ако това е нормален процес на бюджетиране в една държава, по-добре изобщо да не се приема бюджет. Целият БВП в парично изражение да се заключва или във ведомството на Горанов, или в къщата на Борисов в Банкя, а в края на годината колективният чичко Паричко да ги раздава като благодеяния и по усмотрение на щедрия ни премиер.
Е, там, където може да се краде по-малко и краденето е трудно, разпределената сума ще е по-невзрачна. Друго си е да се ръси по утъпканите пътеки на оградата, санирането и магистралите... Този номер на ГЕРБ с предколедните подаръци се повтаря всяка година. На това му се вика "с чужда пита помен прави", но изглежда върши работа, ако се вярва на социологическите агенции. Пък и те обичат да папкат. А голямото плюскане през годината продължава, въпреки че в крайна сметка историята е показала, че не свършва добре за повечето герои.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ