29 Март 2024петък11:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

56 000 лв. трябва да връщат лекари от ТЕЛК за неверни решения през 2017 г.

/ брой: 248

автор:Дума

visibility 543

Лекари от ТЕЛК трябва да връщат 56 000 лева за неверни отпуснати инвалидни пенсии през тази година, съобщи вчера управителят на НОИ Ивайло Иванов. Той обяви, че до края на септември тази година са установени 39 неверни решения. "Когато лекарите в ТЕЛК са издали актове, които не са правомерни, тоест това е установено чрез решение на НЕЛК или на съответния административен съд, едва тогава и само в този случай на лекарите се налага такава санкция от експертните комисии към НОИ. Те, естествено, трябва да възстановят сумата, която е надвзета или с която е ощетено ДОО", обясни Иванов.
Припомняме, че изискването лекарите от ТЕЛК в Пловдив да връщат пари при отмяна на техни решения, за пореден път миналата седмица стана повод за заплахи на медици, че ще напуснат системата. След среща с зам.-здравния министър Бойко Пенков те се отказаха от намерението си и бяха уверени, че правителството напредва с реформата на медицинската експертиза на трудоспособността. Пенков съобщи, че работните групи финализират текстовете по новия модел на трудово-медицинската експертиза, като очакванията са той да заработи още през 2018 г.
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ