29 Март 2024петък09:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пловдив се хвали с труднодостъпен център за хора с увреждания

До обновените помещения се стига по вита стълба, асансьор няма

/ брой: 248

автор:Дума

visibility 24

Общинската управа в Пловдив се похвали с обновен център за хора с увреждания, който обаче се оказа на третия етаж, а по него се стига по вити стълби, показва репортерска проверка. В сградата на улица "Княз Александър Батенберг I" няма асансьор, нито подемник за инвалидни колички, алармира местният сайт "Под тепето". На третия етаж се намират няколко помещения, които неясно как досега са се използвали за работа с хора с различни увреждания. В края на миналата седмица са осветени и открити още няколко ремонтирани стаи.
Ресорният зам.-кмет Георги Титюков обяснява, че услугата дава възможност децата да бъдат отглеждани в семейна среда, да получават качествени специализирани грижи и помощ по отношение на логопедични и психологични потребности и интеграция. Капацитетът на центъра е 35 човека, но работи с около 50. Екип от рехабилитатори, логопед, психолог, социален работник, специалист по терапевтична езда оказват подкрепа на деца и лица с тежки физически и множествени увреждания. За тези, които имат трудности с придвижването, се правят посещения по домовете, като се работи и с техните семейства. Не е ясно обаче как деца и възрастни с физически увреждания стигат до специалистите в центъра.
От местната администрация не спират да се хвалят, че това е една от 50-те социални услуги, които община Пловдив предоставя на хората с различни потребности. Заместник-кметът Георги Титюков припомня, че че всъщност центърът е започнал да работи преди години с помощта на европейско финансиране и спечелен проект, след това община Пловдив го подкрепя в продължение на година, когато става делегирана от държавата дейност.
От общината твърдят, че центърът изцяло е изграден в съответствие с терапевтичната му дейност. Услугите се предлагат почасово, като по този начин щели да се обхванат колкото се може повече нуждаещи се. От тях могат да се възползват и жители на други съседни на общини, твърди управата на Пловдив, която явно не вижда проблем в трудния достъп до помещенията. Над 90 000 лева са отделените от бюджета средства за година, за да работи центърът.


снимки Под тепето
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ