19 Април 2024петък18:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 246

автор:Дума

visibility 393

В Букурещ спорните реформи минаха първото сито
Долната камара на парламента на Румъния прие две противоречиви реформи, за които опозицията казва, че ограничават независимостта на съдебната система и отслабват борбата с корупцията. Реформите на управляващите Социалдемократи (ПСД) тепърва трябва да бъдат одобрени от Сената.

Молдова обяви румънския за официален език
Правителството на Молдова одобри законопроект, според който официалният език на страната няма да се нарича молдовски а румънски. Президентът Игор Додон категорично се противопостави на промяната. Според него "управляващият режим" прави всичко възможно, за да всее разкол в молдовското общество.

В Берлин задържаха ислямисти
Германската полиция извърши операция срещу предполагаеми ислямисти в столицата и задържа няколко души. Градската прокуратура съобщи само, че подозира няколко лица в пътувания на територия, контролирана от терористичната организация "Ислямска държава", без да дава други подробности. "Обиските продължават", съобщиха от държавното обвинение.

Спасиха в морето 68 мигранти
Бреговата охрана на Турция проведе успешна операция по спасяването на 68 нелегални мигранти в Егейско море в района на Измир. Бежанците са откарани до пристанището. Загинали няма.

Самолет падна в Канада
Самолет с 22 пътници и тричленен екипаж се разби близо до летището на канадския град Фон-дю-Лак в провинция Саскачеван. Има ранени, но точният им брой не се посочва. Канадското управление за транспортна безопасност е започнало разследване.



Руският космически кораб "Союз МС-05" върна на Земята американския астронавт Ранди Бресник от НАСА, Сергей Рязанский от руската космическа агенция "Роскосмос" и италианеца Паоло Несполи от Европейската космическа агенция. Тримата престояха в Космоса 139 дни

БГНЕС



24-часова стачка парализира вчера цяла Гърция. Синдикатите настояват за подписване на национално колективно споразумение и възстановяване на минималната работна заплата до нивото от 751 евро, възстановяване на секторните конвенции, както и на правото на стачка и недопускане на изземването на жилища в полза на банките

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 304

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 274

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 296

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ