26 Април 2024петък20:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЕС: Лондон да не се отмята от поети ангажименти

/ брой: 245

автор:Дума

visibility 32

Великобритания не може да не изпълни договорените с ЕС ангажименти в преговорите за "Брекзит", които позволяват да се пристъпи към разговори за бъдещите търговски отношения.
Това заяви главният преговарящ на ЕС за "Брекзит" Мишел Барние пред Европейския парламент.
Тази седмица се очаква лидерите на ЕС да вземат решение дали е постигнат "достатъчен напредък" по въпросите за правата на гражданите на съюза на Острова, за сметката за "развод" и ирландската граница, за да позволят да се пристъпи към следващата фаза.
Споразумението, представено в съвместен доклад миналия петък, беше подкопано от британския министър за "Брекзит" Дейвид Дейвис, който заяви, че договореното е повече "декларация с намерение", отколкото правно обвързващ документ.
"Ние няма да приемем оттегляне от този съвместен доклад. Този напредък е договорен и бързо ще бъде включен в споразумение за напускане, което ще бъде правно обвързващо във всички три области и някои други, които остава да бъдат договорени", подчерта Барние пред евродепутатите.
Вчера Европейският парламент гласува предложение, с което ще призове лидерите на ЕС да позволят Лондон и Брюксел да започнат следващата фаза от преговорите.
Барние поясни, че още мерки са необходими, за да се осигури плавно напускане на ЕС.
"Не сме в края на пътя, нито по отношение на правата на гражданите, нито по другите теми за плавно излизане. Ще останем нащрек", добави той.
По думите му следващата фаза от преговорите ще бъде с фокус "кратък и конкретен" преходен период и встъпителни обсъждания за бъдещите отношения, които според Барние няма да навредят на единния пазар на ЕС и на четирите свободи, включително на свободното движение на хора.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ