28 Март 2024четвъртък17:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

КОНПИ наложи запор за 199 млн. лв. върху имущество на Иво Прокопиев

/ брой: 244

автор:Дума

visibility 27

40 дружества, банкови сметки и имот в Созопол за 199 млн. лева са запорирани от КОНПИ по проверката на доходите на Иво Прокопиев, стана ясно от брифинг на комисията. Ответници по бъдещите искове в гражданското дело ще са той, съпругата му Галя Прокопиева, акционерните дружества "Алфа Финанс холдинг", "Соларпро холдинг", Алфа Енерджи холдинг" и фондацията "Граждански медии". Обезпечителните мерки не засягат функционирането на засегнатите фирми, свързани с изплащане на заплати, включително и в "Икономедия", твърдят от КОНПИ. Само един от петимата членове на КОНПИ Лилиана Терзиева е подписала с особено мнение документите по казуса.
До запора на казуса се стига след проверка по приватизацията на "Каолин" и последвалата му продажба през 2012 г., от което Прокопиев е придобил 150 млн. лв. Според Георгиев при сделката е имало нарушения, а с цел евтино придобиване на акции имало даже фиктивно назначени работници.
Над 14 млн. лв. несъответствие между приходи и доходи са открили инспекторите на КОНПИ. След началото на проверката международният отдел на КОНПИ установил, че Прокопиев се опитва да прехвърля дружества в Кипър. Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев се оплака от теч на класифицирана информация.
"Премиерът Бойко Борисов е съучастник, активен или пасивен, на акцията на КОНПИ срещу "Икономедиа", тъй като политическата отговорност за нея е на ГЕРБ. Не съм сигурен дали председателят на комисията е бил съгласен да се води това производство, но той е лично назначение на Борисов", отговори по-късно Прокопиев. Той призна, че е запознал премиера с казуса. Според ръководството на "Икономедиа" КОНПИ иззема функциите на други държавни органи като Агенцията за приватизация и съдебната система, която на три инстанции е постановила, че сделката за "Каолин" е законна. Върху Пламен Георгиев е оказан натиск от главния прокурор Сотир Цацаров да бъде започнато това производство, смята Прокопиев.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ