20 Април 2024събота05:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Авария остави на студено няколко квартала на София

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 57

Голяма авария на топлопровод остави на минусови температури и без топла вода южните квартали на София. Проблемът е възникнал между 1 и 2 часа през нощта в понеделник. Според информацията на "Топлофикация"- София без топлоподаване са кварталите "Белите брези", "Стрелбище", "Красно село" и части от квартал "Гоце Делчев". Там са засегнати живеещите в карето между бул. "България", ул. "Славовица", ул. "Луй Айер", ул. "Хенрих Ибсен", бул. "Гоце Делчев". Жители на кв. "Борово" обаче също са алармирали в социалните мрежи, че след полунощ са останали на студено и без топла вода. От столичната "Топлофикация" не се ангажират с краен срок за отстраняване на повредата. Ще се работи до възстановяване на топлоподаването, гласи официалната информация.
По-късно вчера стана известно, че още два квартала в София  са без парно и топла вода. Топлоподаването е спряно в ж.к. „Борово” между ул. „Ястребец”, ул. „Борово” и ул. „Солун”. Другият засегнат квартал е „Мотописта”, между бул. „България”, ул. „Метличина поляна”, ул. „Рикардо Вакарини”, ул. „Славовица”, ул. „Костенски водопад”, бул. „Гоце Делчев”.
В писмо до ръководството на "Топлофикация София" ЕАД председателят на КЕВР Иван Иванов изиска дружеството да предостави на енергийния регулатор подробна информация за възникналия проблем. КЕВР иска в срок до 2 дни "Топлофикация София" да информира комисията за характера на аварията и дали спирането на топлоподаването е заради авария, при каквито случаи дружеството няма как да информира предварително потребителите. КЕВР иска още отчет от "Топлофикация" за продължителността на спряното топлоподаване, броя на засегнатите потребители, начина на уведомяване и предприетите мерки от страна на дружеството за отстраняване на аварията. След получаването на исканата информация КЕВР ще прецени необходимостта от предприемане на последващи действия.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ