19 Април 2024петък11:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Наз@ем от мреж@та

/ брой: 241

visibility 26

Намерението на държавата да сключи сделка със Симеон Сакскобургготски за т.нар. "царски имоти" разбуни духовете в мрежата. Макар и да не са запознати с юридическите факти, онлайн коментаторите се втурнаха да пазят дворците от бившия премиер. Според някои царското потекло на Сакскобургготски не му дава основания да претендира за имотите, защото корените му не са български. Други пък попитаха защо щенията му не са пресечни по-навреме и защо статутът на редица имоти не е изяснен преди години.

- Има разделение на властите. И този казус е работа на съда. След като конституционният съд 1998 е взел решение, съдебната власт би трябвало да взима всички други решения. В една република гражданите й са равни и не би трябвало да има специални закони. Не е работа на парламента да се намесва в работата на съда. Съда си има "технология" със срокове и начин на обжалване на съдебно решение. Парламентът няма такъв правилник и това е причината за подобно неопределено разтакаване. Просто мисля, че парламентът е надвишил правата си и това е причината за този казус.
- Дразни ме вече тази българска дребнавост!
През куп за грош! Евтини на брашното, скъпи на триците! Пред очите ви подариха Кремиковци за почти 3 милиарда за 1 долар, сега сте седнали за някакви смешни имоти за няма и 10 милиона да се пънете... и то по пазарни цени, ако го дадете на Нинова, ще ги оцени за 20 бона и даже няма и да ги плати.
- Одържавиха ги, защото се стопанисваха от Комендантство, което беше закрито.
Резиденциите (Имотите) на "Тодор Живков" не бяха одържавени, а разграбени от Българската мафия. Това не е по-хубаво, но е същото: Все едно Жени да си поиска всички резиденции както тоя, но тя все пак не е така нагла… изобщо няма царе без народ с народни имоти, които да продават както си искат.
- Преди много години (мисля беше с Гарелов) Симеон каза, че няма претенции и не се връща заради имотите, а за да помогне на България, а сега си ги иска. Освен това трябва да докаже откъде неговите дядо и баща са намерили пари да закупят и построят всичко това, защото, доколкото си спомням, Фердинанд идва в България беден като мишка, а и да си покаже нотариалните актове.
- Едно време не са имали документи за имоти. Но дори и с такива земята, както се видя, не я върнаха на собствениците като цяло. Както казва един колега: "Вдигай брашно - прави мъгла".
- Тия имоти държавата ги е осигурила за обслужването на царската институция. След като народът е решил да сме република и няма да има царска институция, какво следва, те са си държавни.
- Все едно президентът да издържа всички резиденции, които ползва. Ще се разори и ще затъне в дългове. Държавата е издържала резиденциите на царя и е плащала на персонала. Представяте ли си царя да плаща за всички резиденции и дворци?
- Прав е Дедо! Имотите са си негови и трябва да му се реституират. Такава е логиката, произтичаща от всички безумия натворени у нас в периода на масовата реституция!
- Нека да реши европейският съд кой крив кой прав, само че тогава хем ще си вземе имотите, които са само наследство, хем ще платим обезщетение. Има закон за национализацията на частната собственост на царете. И вече ми омръзна да повтарям  "Задайте си въпроса как се национализира държавна собственост", защо не е национализиран двореца в София или Евксиноград?
- Според мен, господин С. Сакскобургготски трябва да бъде съден като наследник на неправомерен ползвател /баща му или семейството му/ на български /общински, държавни или каквито са се водели/ земи, и глобен. Защо! Защото не са закупени. Не са броени лични пари, а са разполагали с тях десетки години! Не са закупени, защото цар не купува, той направо ползва, докато е цар. Та така, това е моята гледна точка.
- Целия тоя шум около имотите на Сакскобургготски е поредния б'анкянски номер на Бойко. Първо е обещал на Симеон, че ако отиде с него в Саудитска арабия, ще му върнат имотите, а сега оставя решението на Народното събрание, за да каже след това: Аз исках да ти ги върна, ама депутатите не се съгласиха…
   
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 62

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 70

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 65

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ