19 Април 2024петък16:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гордост и мръсно бельо

/ брой: 241

автор:Аида Паникян

visibility 35

От седмица "Пирогов" отново се тресе от конфликти, които пак са обществено достояние. Работещи в болницата протестират от дни, на третия ден всички зам.-директори окупират сутрешните блокове на националните телевизии, а следобед дават извънреден брифинг, за да обяснят, че протестиращите лъжат и всичко в болницата е наред. Ала никой не знае защо има протести, след като всичко е наред... Директорът обаче го няма - не бил в страната. 
Протестите в "Пирогов" вече се превърнаха в част от всекидневието на уникалното лечебно заведение - преди седмици бе уволнен дългогодишен лекар. Преди месеци лекари хвърляха оставки, защото новото ръководство управлява зле, преди година-година и половина почти в несвяст, по не съвсем ясни причини, директор подаде оставка, а здравният министър отиде да държи ръката му и да го успокоява...
В годините назад се редуваха протести срещу нови директори и за стари, срещу стари и за нови, за заплати, за клиники, за ремонти и против ремонти...
"Пирогов" наистина е уникално за страната лечебно заведение. И наистина трябва да присъства в новините на българските медии, но с уникалността на работата си, на екипите си, които вършат героизъм всеки ден, с уникалните си постижения в медицината. Та това е болницата, в която е правена първата в България трансплантация на орган. И само това ли? Болници като "Пирогов" трябва да са еквивалент на национална гордост. Вместо това денонощният всекидневен труд на стотици медици години бива скриван зад "мръсното бельо", което се развява непрекъснато от четвърт век по медиите. Що за реклама?

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 288

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 264

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 278

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ