23 Април 2024вторник10:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Боко, бегай по песоко!

/ брой: 240

visibility 219

Иван ФРОЙДОВ

Седя си аз, гледам огряната от слънце, окъпана в сняг морава - е, малко ми мъжди на очите, но може би е от тютюна "а ла дидо" в лулата ми, а не от пердето в очите ми, и се радвам, че терапевтичното ми диванче е празно и аз съм полегнал там. Състояние, което най-кратко може да опишеш с термина "кеф", не се нуждае от обяснение в България. И кой ме би по главата да пусна телевизора, вместо да си сипя чаша розе? О, ужас, на екрана пак той, този път в Суадитска Арабия. Аз си мислех, че още се целуват с Орбан след тежката седмица, в която изнесе академична лекция и събра аватарите си в залата за дигитални игри. Надявах се, ставайки от диванчето и гушвайки цялата бутилка розе, без чаша, че Боко е готин пич и когато тук вали сняг, градският транспорт се движи с график на междуградски, даже моята любима петица все закъсва на Руски паметник (хак да ни е, като е Руски), "Пирогов" - пълен с потрошени хора, проходите на запад - затворени, медиите ни плашат с други страхотии... Той е на топло, в буквалния смисъл. Е, те това е кеф. Вместо да се ядосва, че Данчето пак му го нафандъчи, той си пие кафето с кефлиите. То там и затворите им петзведни хотели - що да не полежиш в тях?
Но изведнъж виждам в репортажа, че генералът д-рът по психология, инж.-ът и т.н. Бойко Борисов отдава чест на гола глава (без шапка, фуражка, фес, кепе, каскет, пилотка, барета, калпак, гугла и т.н.) на някакви униформени. Какво би казал по повод на тази му издънка старшината от НШЗО, колко ли пъти щеше да иска да оскверни вербално съзнанието на Уважаемия ни Премиер? Нещо критично се беше случило с пича? Какво ли проспах в снежните си розови сънища?
И чичко Гугъл ми даде отговора - нек'ви аятоласи не му дали да прелети над територията им. Боко, Боко, не си лошо момче, просто си принуден да вършиш чужди лоши работи. Да се правиш на фактор в международната политика и да водиш и дедо си с теб. Моят дедо Фройд определи това като свръх реакция - когато примерно убеден член на БКП се превръща в яростен антикомунист  или ниско поставена мутра - в стожер на законността. Психичното образувание (свръх реакцията) е може би най-патогенният защитен механизъм. И когато го използваш, по-добре е да дойдат при теб аятоласите - ще ти спестят душевни страдания.
Затова, Боко, бегай по песоко, оти иде потоко на осъзнаването!

 

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 489

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 544

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 494

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 595

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 601

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 577

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 666

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 526

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 530

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ