29 Март 2024петък14:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Искам думата

Споделено

Фурнаджийските лопати

Кухи лейки по високите етажи побеждават с кум и сват и с най-некадърния си брат

/ брой: 240

visibility 24

Има повратливи хора, които бързо менят своите позиции, виждания, убеждения, предпочитания. Днес разсъждават по един начин, утре по друг и обикновено това е в името на интереса. Сменят и своите партии, за да са добре. Виждаш ги в съвсем друг образ, коренно различен от истинския. Един път държат на белия цвят, после на черния или на синия. Вярващите в стари заблуди вярват в нови. Някои се правят, че не чуват, когато така им отърва. Важно е да стигнат до кокала. Ръкопляскат на определени хора, а виждат, че ръцете им не са чисти.
Фурнаджийските лопати най-успяват в игрите, като прецакват другите. Някои знаят на кого да свалят шапка и си пълнят гушките, а за тях няма наяждане. Тези хора често сменят посоката, накъдето духа вятърът. Остават си обаче все слуги. Има хора, които ходят в църковни храмове, за да изкупуват греховете си. Други ходят на врачки. За тях има два стандарта. Вярно е, че всяко стадо си има и мърша, но те не страдат от надробената каша, която забъркват. Защитават своите права, но за другите не мислят.
Депутат в Народното събрание гласува с две карти. Нищо ново под слънцето. Който може, го може. Сигурно и другият му колега мисли като него. Тези хора се възползват от сивия фон. Тръгват уж в правия път, а после се връщат обратно. Това са фурнаджийските лопати, които претендират за морал, честност, обективност. Все нещо обаче ги блазни - власт, пари, връзки.
Чрез нахалство - към прогрес! Имаше такава максима някога. Тя е валидна, за съжаление, и днес. Успяват тези, които умеят да си пречупват китките, когато трябва. Някои умеят чрез спечелени поръчки, с божествено менторство, чрез респект да създават заблуда. Побеждават с кум и сват и с най-некадърния си брат! Сива икономика шества навсякъде. Няма прозрачност, яснота на действията. Имаш ли братовчед на ръководен пост ще постигнеш добри резултати, ще си купиш дом даже и да имаш умствена недостатъчност.
Може да не си добър специалист на музикален инструмент и пак да дирижираш оркестъра. За някои дейности са нужни специфични познания, но длъжностите се заемат от такива, които нямат необходимата подготовка, квалификация и образования. Няма реакция. Някои се занимават с дейности, които не са им приоритет. Властват заплахите, шантажите, корупцията. Чиновници и служители - бол. Може да са кухи лейки, но пак успяват. И българското законодателство също е причина за проблемите. Едни пари препират, а други умело приватизират и си пълнят джоба. Нарушенията, измамите, престъпленията в различни сфери на живота за съжаление продължават.

Ангел НИКОЛОВ,
Исперих

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ