19 Април 2024петък02:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Терористи се готвят да окървавят Балканите

Спусната е инструкция до "вълци единаци" за атентати по Коледа и Нова година

/ брой: 240

автор:Дума

visibility 760

Близкоизточната радикална групировка "Ислямска държава" призова своите поддръжници в Албания да организират терористични атентати по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Това пише скопското електронно издание "Курир".
"Имаш достатъчно време да се сдобиеш с автомобил и да прегазиш хора от масата, да си купиш нож и да нападнеш, или пък да заредиш своята пушка с боеприпаси", призовават джихадистите в своите комуникационни канали, цитирани от медиите на албански език.
На т.нар. "вълци единаци" се препоръчва да ангажират мигрантите и да извършат нападения в Рим и Ватикана. На 23 ноември тази година "Кетълик хералд" разкри, че терористи ще окървавят Европа на Коледа, а снимка показа, че целта им е именно Ватикана.
Призиви за извършване на терористични актове и масови разправи срещу новогодишните и коледните празници се появиха организирано в социалните мрежи в Албания и Косово, както и в месинджърите, пише "Газета експрес". Според електронната версия на косовското издание, цитирано от РИА "Новости", група в "Телеграм" (Telegram) под името "Информационна агенция Нашир" от името на "Ислямска държава" се разпространява призив за извършване на терористични актове по време на празниците. Неизвестните автори на съобщението отбелязват, че за подготовката на масови убийства "остава още достатъчно време".
При това 2018 година е обявена в заплашителните призиви като "кървава". Такива или подобни текстове, според изданието, се разпространяват в затворени групи в социалните мрежи. Подчертава се, че в този канал на Telegram има над 400 абонати.
Във връзка с опасността от терористични атаки косовското правителство изготви документ със заглавие "Държавна стратегия срещу тероризма и план за действие 2018-2022 г.", който предвижда мерки за борба с тероризма и завърналите се джихадисти. В текста се отбелязва, че са налице "публични призиви за извършване на терористични атаки в Косово, но и в региона". Тероризмът е "една от най-големите заплахи за националната сигурност", се казва още в документа.
Още преди месец САЩ предупредиха американските граждани за опасността от терористични атентати в Европа около Коледа. В писменото изявление, публикувано от държавния департамент на САЩ, се казваше, че гражданите на САЩ, пътуващи в Европа, трябва да бъдат предпазливи заради повишената терористична заплаха по време на празниците, фестивалите и мероприятията в края на годината. Това предупреждение е в сила до 31 януари 2018 година. В изявлението се посочваше, че терористичните организации като ИДИЛ и "Ал Кайда" са способни да осъществят в Европа терористични нападения подобни на тези от Франция, Русия, Швеция, Великобритания, Испания.
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ