29 Март 2024петък08:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 239

автор:Дума

visibility 18

Турски танцьори поискаха убежище в Унгария
11 млади танцьори, членове на детско-юношеското дружество за народни танци в Анкара, отказаха да се върнат в родината си след гастрол в Унгария и поискаха убежище в страната. Турските гости са имали участия в Будапеща и след края им 11 души са поискали убежище от унгарските власти.

Мадрид вече не търси Пучдемон
Испания оттегли европейската заповед за арест на отстранения от власт председател на Женералитета на Каталуния Карлес Пучдемон и още четирима бивши министри от кабинета в Барселона, които избягаха заедно с него в Белгия. Източници от съда обаче поясниха, че заповедта за ареста им в Испания остава в сила.

Жертвите в Сана станаха 234 души

При сблъсъци в йеменската столица Сана от 1 декември насам са загинали 234 души, а ранените са над 400, съобщиха от Международно движение на Червения кръст и Червения полумесец. Сблъсъците между бунтовниците хути и силите, верни на бившия президент Али Абдула Салех, продължават от миналата седмица насам, въпреки че в понеделник самият Салех беше убит.

Виена разреши еднополовите бракове

Конституционният съд на Австрия реши да отмени от 31 декември 2018 г. законодателните ограничения срещу регистрацията на еднополови бракове. От 1 януари 2019 г. еднополовите двойки ще могат да сключват граждански брак. Съдът обосновава решението си с това, че всички са равни пред закона.

В Египет арестуваха бивш министър

Египетската полиция във вторник арестува бившия вътрешен министър Хабиб ал Адли, който се укриваше, за да избегне излежаване на присъда от 7 г. за присвояване на голяма сума пари. Начинът, по който бившият министър управляваше подчиненото му министерство, допринесе за избухването на въстанието през 2011 г., довело до свалянето от власт на дългогодишния египетски президент Хосни Мубарак.



Изключителни мерки за сигурност са въведени в Атина заради посещението на турския президент Ердоган, което се смята за една от най-важните визити в Гърция. Турски елитни сили за сигурност вече пристигнаха в гръцката столица и заедно с гръцките служби по охрана проверяват маршрутите, по които ще се движи турската делегация



В Каталуния започна предизборна кампания. През следващите дни до 21 декември жителите на автономната област трябва да решат коя политическа партия да подкрепят на извънредния вот. Кампанията, обаче, доста се различава от традиционните, защото повечето кандидати на сепаратистите са в ареста или изгнание
БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ