16 Април 2024вторник08:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дежурен инструктаж

/ брой: 239

автор:Валентин Георгиев

visibility 1587

Стана му навик на парламентарния лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов да отскача до Вашингтон всяка година. Работна среща, делово посещение, плодотворно сътрудничество - както ще да се превземат и да го наричат в официалните пресрилийзи, за мислещите хора това привикване "по покана" на началниците отвъд Океана си е строяване за дежурния инструктаж. Или както казвахме като малки едно време, "Внимание, внимание, всички мишки на събрание!" Та така и с поредния "форум за сигурност" с парламентаристи от Европа и САЩ.
В братска Америка Цветанов се срещнал и с други едни началници - баш шефовете на небеизвестната сороска фондация "Америка за България". И им благодарил за "отличното сътрудничество". Как няма да им благодари - та нали точно това НПО работи най-устремено и целенасочено за опростачването на нацията ни, пуснало отровните си пипала в деликатните стратегически ниши на образованието, културата, социалната сфера. Корумпират и обработват в "задокеански ценности" политици, медии, съд, всеки значим обществен фактор или институция. А това, което излиза от пресата им, са удобно нивелирани хора, обучени да обслужват чуждия интерес. В Унгария този номер не минава, защото Орбан е включил специалните служби срещу такава намеса във вътрешните работи на суверенна държава, чиято цел е установяване и подкрепа за предпочитана отвън политическа власт. У нас обаче това е начин на живот на днешните управляващи.
Някой може и да възрази срещу тези дамгосващи изводи, но нека се огледа, преди да хвърли камък - какво положително за страната ни е направила и прави въпросната фондация? Непрекъснато тръби, че помагала, а положението става все по-лошо. А най-лошото е, че народът никой не го пита за нищо. И ГЕРБ може да е на власт, докато субекти като Цветанов и хората около него са удобни на САЩ. Може 6 месеца, може и години. На такива преди 100-150 г. народът им викал мекерета. А вие иначе си гласувайте, на никого не пречите. Говорете си каквото искате. Мислете си, фантазирайте. Ако започнете да пречите пък, или ви купуват, или ви шамаросват с някоя история за щипани жени и сте аут. Пак в техен стил. 
 

"Лас Вегас" край Равно поле се провали

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 71

200 лв. разлика в офертите за новите 35 влака

автор:Дума

visibility 431

/ брой: 71

Еврото в България пак може да се отложи

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 71

За пръв път Иран атакува пряко Израел

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 71

Призоваваме за мир

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 71

САЩ да стоят настрана, призова Техеран

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 71

Вашингтон твърдо зад Тел Авив

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 71

Заедно

автор:Юлия Кулинска

visibility 435

/ брой: 71

Що за демокрация?!

автор:

visibility 427

/ брой: 71

Обратен ефект

visibility 410

/ брой: 71

Избори и образование

visibility 412

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ