28 Март 2024четвъртък23:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Управление на архивите

/ брой: 238

автор:Георги Георгиев

visibility 1261

През последните месец-два управляващата партия ГЕРБ целенасочено е обърнала своя поглед към миналото на страната, където дири причините за неуспешната политика на трите правителства на Бойко Борисов. Гербаджиите и лично министър-председателят им се занимава с това отдавна и доста хора привикнаха да се оправдава всеки ден с предишните правителства, но в последно време тази тема доби особено истерични нотки. Всъщност това не е изненадващо, защото избирателите трябва да бъдат с нещо разсейвани от практически ежеседмичните скандали, позорящи ГЕРБ или техните партньори във властта.
С какво ни занимават ГЕРБ и придворните им медии през последните седмици, за да не се задават въпроси за скандала с НДК, скандала с оградата по границата, имитацията на външна политика, скандалите вътре в ГЕРБ? С архивни теми. Приватизация, досиета, а Цветан Цветанов, напълно безподобен, обяви, че БСП може да връща времето назад и така излизало, че ГЕРБ току-що са дошли на власт, т.е. могат за започнат да се оправдават с тежкото наследство на Станишев и през 2017 г. 
Става дума да елементарен популизъм, от най-див безпардонен ганьовски тип. ГЕРБ, като повдигат темата за приватизацията, целят две неща - да отклонят вниманието от себе си и да вменят вина на всички предишни управления за това, че изобщо са провели приватизацията. Перфидна история. ГЕРБ, които се опират в управлението си на резултатите от приватизация, заемат поза и започват да я громят с ясното съзнание, че не желаят и няма да променят нищо, но пък ще хвърлят го..на по вентилатора, за да изпръскат другите, а те да са в бяло.
Защо сега се сетиха за приватизацията? Защото са решили, че по този начин може да уязвят лидера на опозицията. Само и единствено поради това. Възстановяването на справедливостта не ги вълнува, защото, както каза техният министър на финансите Владислав Горанов, тя "е класово понятие и е недостижима". Корнелия Нинова, заради която е цялата бурлеска, вече обяви, че сделката за "Техноимпекс", заради която е целият шум, е три пъти проверявана от прокуратурата и в нея не е открито нищо нередно. Лидерът на БСП вече обеща, че ще отговори на новите нападки, но като гледаме кой ги отправя, вероятността за нови съдебни дела за клевета нараства. Фактът, че ГЕРБ са пуснали Антон Тодоров да действа срещу Нинова, вече показва, че цялата история е крайно съмнителна. Досега господинът направи много гръмки изказвания срещу различни персони, но крайният резултат е, че гербаджиите бяха принудени да го изкарат от парламента, за да не търпят още негативи от поведението му.
Всъщност с опитите за разравяне на миналото, които не целят нищо освен вдигане на шум и отклоняване на вниманието, ГЕРБ се опитват да прикрият и липсата на политики. Най-важното за едни съвестни управляващи. Те нямат външна политика, защото си имат началници от Брюксел, Вашингтон и НАТО, те нямат икономическа политика - България е с най-ниския възстановителен ръст в Източна Европа, те нямат аграрна политика - министрите им признават, че шопската салата е без български зеленчуци. Те нямат образователна политика и много им личи, нямат и демографска политика, защото при тях спря започналото повишаване на раждаемостта.
ГЕРБ могат колкото си искат да ровят стари истории като кокошки на бунище и да разхвърлят отпадъци около себе си, колкото си искат, може да изливат асфалт и бетон, но с това няма да променят факта, че изобщо нямат никаква позитивна идея за страната. Освен ако в главите им раздаването на суджук и кашкавал не минава за такава.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ