19 Април 2024петък12:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лента

Иржи Менцел 50 години в световното кино

/ брой: 236

автор:Дума

visibility 63

Прожекции на филми на Иржи Менцел в Сити марк арт център по повод 50 години в световното кино ще има на 1 декември от 19.30 ч. на "Строго охранявани влакове", 2-ри от 16 ч. - "Чучулиги на конец", 2-ри от 18.30 ч. - "Селце мое централно", 3-и от 16 ч. - "Необикновените мъже с камери", 3-и от 18.30 ч. - "Подстригването".
Иржи Менцел е роден на 23 февруари 1938 г. в Прага. Завършил е кинорежисура в Академията за филмово изкуство, добила световна слава с така наречената генерация "нова вълна" кинематографисти. Има титла доцент. Завеждал е катедрата по филмова режисура във ФАМУ - Академията за филмово изкуство в Прага. Има преподавателска и семинарна дейност в National Film and TV school, Beaconsfield, U.K., Берлин, Рим и Прага. Водил е майсторски класове в Белгия, Полша, Унгария, България, Испания, Франция, Индия, Русия, Тайван и Бразилия, както и в много други градове, където е имало ретроспективи на негови филми. Член е на Американската, Европейската и Чешката филмова академия. Президент е на Съвета за филмово сътрудничество на Средна и Източна Европа.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 62

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 70

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 65

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ