28 Март 2024четвъртък10:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Франция взе купа „Дейвис“

"Петлите" заслужиха приза за първи път от 16 години след измъчен успех над Белгия

/ брой: 233

автор:Дума

visibility 16

Франция взе купа „Дейвис“ след победа на финала с 3:2 над Белгия в Лил и спечели неофициалното световно първенство по тенис за мъжки отбори за първи път от 2001 г., когато се наложи над Австралия. Световният №18 Лука Пуй донесе ценната трета победа за домакините, след като в решителния пети сблъсък безапелационно се наложи над Стив Дарси (№76).
Франция печели ценния трофей за 10-и път. Белгиецът Давид Гофен (№7) изтръгна 2 трисетови победи на сингъл и поддържаше относителното равновесие в мача. Франция вече води на Белгия с 5:3 успеха, а след последния триумф преди 16 години имаше 3 неуспешни финала през 2002, 2010 и 2014 г. Белгия пък за трети път остана без най-престижния отборен приз, след като беше загубила финалите през 1904 и през 2015 г.
Французите отпразнуваха бурно триумфа си в Лил. След награждаването те се забавляваха с изпълнение на хака - традиционния танц, характерен за отбора по ръгби на Нова Зеландия.
"Това беше победа, за която мечтаехме. Отборът е сплотен. Беше труден уикенд срещу добрия състав на Белгия. Лука изигра фантастичен финален мач. Изживявам триумфа чрез играчите. Много съм щастлив за тях. Преди сезона чувствах, че имаме силен отбор. Нямаме представители в топ 5, но имаме 8-9 равностойни тенисисти, сравнено с другите отбори, които имат само по 1-2. Имаме и отборен дух, мотивирани сме да представяме страната си", каза капитанът на Франция Яник Ноа, последният французин, печелил титла от Големия шлем.
„Няма нужда от думи, вижте само атмосферата! Гордея се с отбора, много силно искахме този трофей. Когато Джо Вилфрид Цонга загуби от Гофен и резултатът стана 2:2, в главата ми беше каша. Казвах си: „Хайде, направи го, играй своята игра“, много съм емоционален в момента. Да играя пред семейството и приятелите ми е неописуемо чувство. Най-накрая го направихме, отиваме да празнуваме!“, каза Пуй.


Тенисистите на Франция поздравяват вкупом Лука Пуй след победата му над белгиеца Стив Дарси, донесла им отново купа "Дейвис" след 16 години
Снимка БГНЕС

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ