20 Април 2024събота12:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Очаквано Шифрин спечели домашния слалом

/ брой: 233

автор:Дума

visibility 42

Американката Mикаела Шифрин очаквано спечели слалома за Световната купа по ски пред родна публика в Килингтън, щата Върмонт. Актуалната носителка на Големия кристален глобус беше най-бърза и в двата манша и триумфира с общо време 1:40,91 мин. Така тя записа 32-а победа за Световната купа и 26-а в дисциплината. 22-годишната алпийка спечели слалома в Килингтън и миналата година, когато надпреварата се завърна в американския зимен център за пръв път след 1978 г.
Словачката Петра Влъхова, която триумфира в първия слалом за сезона, остана втора на убийствена разлика от 1,64 сек. На подиума се качи и австрийката Бернадете Шилд, останала на 2,67 сек. след Шифрин. Уенди Холденер (Швейц), която беше втора след първия манш, не успя да завърши втория. В генералното класиране след 4 старта Шифрин води с 305 т., пред Влъхова 221, Виктория Ребенсбург (Гер) 200 и др. Алпийките остават в Северна Америка за стартовете този уикенд в Лейк Луис, Канада.
В канадския курорт се състезаваха мъжете и олимпийският шампион Шетил Янсруд спечели първия супергигантски слалом за сезона. Норвежецът премина трасето за 1:30,76 мин., за да запише 20-а победа в кариерата и 10-а в дисциплината. Втори на 0,28 сек. остана Макс Франц (Ав), пред Ханес Райхелт (Ав) на 0,32 и др. Янсруд излезе начело в генералното класиране след 3 старта със 145 т., пред Беат Фойц (Швейц) 122, Аксел Лунд Свиндал (Нор) 105 и др.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ