29 Март 2024петък17:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бой спря мач на "Лаута"

Дванадесет арестувани, ЦСКА-Сф излъга Локо с 1:0 в Пловдив и доближи Лудогорец

/ брой: 232

автор:Дума

visibility 750

Невиждан бой за последните години спря мача на "Лаута" между Локо Пд и ЦСКА-Сф. Главният рефер Ангел Ангелов прекъсна срещата от XVII кръг за почти половин час заради феновете на двата отбора. Ексцесиите тръгнаха в 42-рата мин., след като привърженици на домакините плениха знаме от агитката на столичани. Това вбеси "червените" ултраси, които разбиха загражденията в сектора за гости и нахлуха на пистата, а някои от тях дори и на терена. Привържениците на домакините, сред които имаше и хулигани от агитката на руския Спартак Москва, също слязоха на пистата и масовият бой започна.
Полицията, която не беше пред сектора на гости, реагира много бавно и едва овладя ситуацията. Футболистите пък се прибраха на бегом в съблекалнята, а реферът не посмя да прекрати мача.
От МВР съобщиха, че има 12 арестувани, а също така и няколко ранени, защото освен ръкопашен бой, двете агитки се замеряха с димки, бомбички и камъни. За да прекъснат боевете, се наложи шефовете на ЦСКА-Сф Трифон Попов и Пламен Марков да ходят до агитката, за да я успокояват. Делегатът на мача Стоян Велчев обяви, че първи на пистата са навлезли феновете на гостуващия тим, така че последствия ще има и за двата клуба. След мача стана меле и в сектор "А", като разбунтувал се фен тръгна да бие полицаите и беше ступан от униформените.
Иначе футболистите на Стамен Белчев биха с 1:0 с гол на Кирил Десподов (35) от пряк свободен удар след неубедителна намеса на вратаря Мори Диао. С 3-те т. "червените" се доближиха само на 1 от лидера Лудогорец, който днес посреща аутсайдера Витоша Б в последния мач от кръга.
Шефът на полицията в Пловдив Атанас Илков обяви, че запалянковци на Спартак М са провокирали мелето. "Двамата, които са провокирали мелето, са фенове от руски произход", обяви той. "Има данни, че те (руснаците) са допуснати на пистата на стадиона с помощта на тарторите на агитката на пловдивския тим", съобщиха от ЦСКА-Сф.
"Грозни сцени, за мен това е недопустимо за футбола. Не мога да коментирам какво се случи, следях си играта. Изведнъж дойдоха хора, не знам каква е истината. Много неприятна сцена беше това. Мисля, че това повлия на мача. На прекъсването говорих с тях да се абстрахират от случилото се. Те видяха какво стана, но много трудно се връщаш в мача след такова нещо. Добре, че не се случи нещо по-сериозно. Жалкото е, че коментираме такива неща, а не футбол", заяви Стамен Белчев.
"Прекъсването на срещата повлия на нашата игра. Много е трудно да играеш без няколко основни души в защита. Все пак съм доволен от представянето ни. Играчите се бореха докрай и затваряхме добре празните пространства. Допуснахме доста лек гол от пряк свободен удар", призна треньорът на Локо Бруно Акрапович.



Полицаи укротяват с белезници фенове на ЦСКА-Сф, нахлули на терена на "Лаута"
Снимка Спортал

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ