26 Април 2024петък13:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Акцент

Путин ще обяви кандидатурата си за нов мандат до месец

/ брой: 231

visibility 132

Петър Куцаров

За предстоящото издигане кандидатурата на Путин за нов президентски мандат се подготвят две площадки - народна и партийна. Това са предстоящите два форума, които ще се проведат почти едновременно - в последната декада на 2017 година. Общоруският народен фронт /ОНФ/ ще заседава на 21 и 22 декември, а конгресът на управляващата партия Единна Русия /ЕР/ ще премине на 22 и 23.12.2017 г. Главната цел и на двата форума, наред с рутинните въпроси, е да се посочи кандидатура за предстоящите през март 2018 г. президентски избори. Естествено е ОНФ и ЕР да посочат името на действащия държавен глава.
Но преди да бъде издигната кандидатурата му, самият В. В. Путин трябва да обяви дали ще се кандидатира за високия пост. Ето защо може да се предположи, че Владимир Владимирович ще обяви решението си в навечерието на споменатите два форума. Съвпадението на датите на двата конгреса не е случайно. Това е сигнал, че ОНФ и ЕР ще обединят усилията си в предстоящите президентски избори.
Решението на посочените два конгреса ще посочи, че настоящият държавен глава на Русия се ползва не само от партийната подкрепа на управляващата партия, но и от широката подкрепа на народа в лицето на ОНФ. Подобно решение устройва различните групи в Кремъл. По традиция Путин участва в работата на споменатите висши форуми на ОНФ и ЕР и ще благодари за изразената подкрепа на неговата кандидатура за президент на Руската федерация на предстоящите избори.
С действията си през последните две седмици президентът показа основните черти на своята предстояща предизборна кампания. А това е показател, че В. В. Путин ще участва в президентските избори през 2018 г. Този извод се потвърждава от участията му в голям брой публични мероприятия както по въпроси на международната политика, така и в решаването на вътрешнополитически проблеми. Така обективно се подчертава широката компетентност на държавния глава и необходимостта именно от неговата намеса за разрешаването на един или друг проблем. Тези действия на президента са косвен показател, че Путин е започнал предварителна подготовка за все още необявената президентска кампания. Той демонстрира способност да работи едновременно в Москва, да се занимава с вътрешнополитически въпроси, след обяд да "прескочи" до Сочи за среща с чужд държавен глава и на следващия ден да повтори посочената схема. А това подсказва, че предизборната компания на Путин ще се характеризира със същите работни елементи. Защото "бащата на руската нация" постоянно работи и не се нуждае от допълнителна предизборна агитация.
Ако се върнем към конгреса на ЕР, и. д. секретар на партията обяви, че очакват Владимир Путин не само като гост, а се надяват, че именно конгресът на партията ще издигне кандидатурата му за президент. Впрочем дали конгресът на ОНФ или на ЕР ще издигне кандидатурата на Путин за президент, няма никакво значение, тъй като руският държавен глава се ползва с достатъчно висок рейтинг.
Почти едновременното провеждане на двата конгреса е показател, че Владимир Путин ще посети и двете мероприятия. А ако участва в предстоящите президентски избори, настоящият държавен глава на Руската федерация сам ще обяви за това преди провеждането на посочените два конгреса.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ