24 Април 2024сряда05:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Черен петък" след "Черна комедия" в Театъра на армията

Билетите, купени днес, утре и в неделя за представления през ноември, декември и януари, са по 7 лв.

/ брой: 231

автор:Дума

visibility 1162

След "Черна комедия" от Питър Шафър, чиято премиера бе на 22 и 23 ноември, в Театър "Българска армия" предстои "Черният петък" (24 ноември), "Сивата събота" (25 ноември) и "Обикновената неделя" (26 ноември). Само в тези дни касата на театъра ще продава билети за всички представления, продукция на ТБА, през ноември, декември и януари на цена от 7 лв., научи ДУМА от Деница Димитрова.
"Черна комедия" се играе на 28 ноември, а през декември - на 7, 19 и 28. Една на пръв поглед обикновена авария в електрозахранването поражда куп смешни ситуации и неочаквани обрати, в които са замесени привлекателен млад скулптор (Веселин Анчев), бъдещата годеница (Луизабел Николова), бившата любовница (Евелин Костова), властният баща военен (Георги Къркеланов), изтънчен съсед (Владислав Виолинов), пияна стара мома (Анастасия Ингилизова) и богат меценат милионер (Моню Монев).
Ако все още не сте гледали "Саломе" - постановката на Диана Добрева, която е истинска наслада за сетивата, може да го направите на 27 ноември или 20 декември. В ролята на Саломе е самата Диана, превъплътила се в магнетичната юдейска принцеса. Дъщерята на Иродиада пожелава пророка Йоан Кръстител, но невъзможната й любов я превръща в чудовище.
Време за "Секс, наркотици, рокендрол" са 30 ноември и 12 декември. Култова постановка, която не слиза от сцената на Театър "Българска армия" вече 25 години. В компанията на Ивайло Христов, Добрин Векилов-Дони и Коцето Калки има много, много музика и смях.
"В полите на Витоша" самият автор П. К. Яворов описва драматичната история между него и Мина. Една историческа любов, която Радина Кърджилова, Веселин Анчев, Иван Радоев, Стефка Янорова, Явор Бахаров, Гергана Плетньова, Тигран Торосян, Луизабел Николова, Стойко Пеев, Асен Кобиларов, Калин Иванов пресъздават по великолепен начин, е на 5 декември.
"Тартюф" - комедията на нравите, която ще ни пренесе в друга епоха, може да гледаме на 8 декември. Авторът Молиер улавя духа на престореността и осмива алчния човек. Сюжетът е актуален и днес и не слиза от световните сцени. Веселин Ранков, Иван Радоев, Гергана Данданова, Евелин Костова, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Гергана Плетньова, Веселин Анчев, Калин Иванов, Луизабел Николова, Симеон Дамянов и Асен Кобиларов са главните заподозрени за доброто настроение, което ще ни донесе "Тартюф".


"Черна комедия" - пост. Иван Урумов
Снимка ТБА

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ