29 Март 2024петък08:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Произведено в България

Революционен футбол

/ брой: 231

автор:Иван Ченчев

visibility 3051

Имаше едно време един футболист на Челси с леко размътен поглед и още по-размътени действия извън терена, а и на него. Дениз Уайз му беше името. Този юнак си затвърди имиджа на нестандартен тип и взе та участва в популярно телевизионно предаване, в което героят (той) оцелява чисто гол в джунглата.
Е, само като видях тази новина и се размечтах за подобно шоу, но тук – в Територията. При условие обаче, че този, дето ще бере душа за залък хляб, докато тича из нашия Балкан, да е представител на властта. Ще падне сеир, а? Представете си само как му лъсват задните части, докато се опитва да се покатери горе на черешата! Гледката отвсякъде си заслужава. Не заради голия му задник, разбира се, а защото ще се бори за храна. Ще има гледаемост, не мислите ли? Опасявам се само, че сума народ ще звъни в предаването да иска от продуцентите джи-пи-ес координатите на въпросната риалити звезда, за да й „помогнат“ да не оцелее! Във формата де, да не вземете да си помислите нещо друго?

Онзи ден присъствах на неформална вечеря с дъщерята на Че Гевара – Алейда. Поговорихме си, поразпитах я за баща й. Нормално. В хода на разговора полюбопитствах дали Че се е интересувал от спорт. Изненадата ми бе пълна, когато получих отговор, който не очаквах. Имаме новина, уважаеми! Гевара не само е обичал футбола, но е играел за нискоразреден отбор в Росарио, Аржентина. А в такъв тим е играл и Лео Меси. Значи великите, които са ритали топка там, стават двама. Алейда продължи да ми разказва. „Сега в Росарио няколко отбора спорят за кой точно е играл баща ми. По-интересното е, че тогава той е имал приятелка, която отишла да го гледа на мач. Баща ми е играл като халф и прякорът му сред неговите съотборници бил Бегача. Обичал е да тича като млад. Та неговата приятелка споделила после, че за пръв и последен път се срамувала от Че Гевара, защото неговият отбор излязъл със скъсани гащета и фланелки. Били много бедни“.

Жалко, че няма кадри оттогава, бихме казали. Може Че Гевара да е бил основоположник на революцията във футбола, а не Меноти или холандският Аякс.
Тези неща не съм ги срещал в аналите на историята, без да претендирам, че съм изчел всичко за Че. Но ви ги споделих, защото идват от първа ръка, а и вярвам, че е било ново за вас. Както и, за да знаем, че с каквото и да се занимава човек в живота си, дори и с велики дела, време за спорт трябва да се намира.
Иначе, футболният отбор на Локомотив София подписа вчера договор за сътрудничество с Милан! Браво! Сега очаквам Славия да се съюзи с Реал Мадрид, Ботев Пловдив с Нант, Локо Пловдив с Ювентус, ЦСКА с Байерн Мюнхен или Ливърпул, Левски с Челси... А националният ни отбор с всички останали, за да можем най-накрая да се класираме на голям футболен форум. Толкова...
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ