29 Март 2024петък16:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лудогорец ва банк срещу Истанбул ББ

Турците идват в Разград без големите си звезди

/ брой: 230

автор:Дума

visibility 17

Лудогорец ще заложи всичко, за да победи Истанбул Басакшехир в мача от V кръг на Лига Европа. Срещата е довечера от 22.05 ч. в Разград, а при победа "орлите" ще се класират предварително за елиминациите напролет. За това треньорът Димитър Димитров-Херо призна, че футболистите ще дадат най-доброто, за да изковат 3-те точки.
"Надявам се тактиката, която ще изберем за мача, да бъде печеливша. За нас е важен крайният резултат. В домакинските мачове опитваме да играем нападателен и открит футбол, така ще бъде и сега. Истанбул е изключително силен отбор с огромна дълбочина, който може да си позволи да прави големи ротации. Преди първия ни мач те победиха Фенербахче с 3:2, а сега пък Галатасарай с 5:1, което показва колко класен отбор са. Те също имат своите шансове за класиране в следващата фаза и очаквам да излязат и да играят атакуващ футбол. Предстои ни определено много труден мач, но се надявам да спечелим. В тактическо отношение този мач ще бъде по-различен от предишния. В първия мач резултатът не бе от такова значение, докато сега залогът е изключително голям. Ние трябва да спечелим, за да се класираме, те трябва да спечелят, за да имат някакви шансове и това ме кара да мисля, че сега напрежението е доста по-голямо. Всички в отбора са здрави и се надявам да излезем в оптимален състав. Надявам се да успеем да ги изненадаме", обяви на пресконференция Димитров.
Турците пък няма да могат да използват две от големите си звезди. След разгрома над "Чим Бом" болки са получили тогоанецът Емануел Адебайор и французинът Гаел Клиши. Като предпазна мярка треньорското ръководство е решило да ги остави да се възстановяват в Истанбул. С контузии и под въпрос са още ветеранът Емре Бельозоглу и Махмут Текдемир. Със сигурност извън сметките заради травми са още Орелиен Шеджу, Тунай Торун и Мехмет Батдал. Преди последните 2 мача Лудогорец води с 8 т., пред Брага 7, Хофенхайм 4 и Истанбул ББ 2.



Димитър Димитров-Херо и защитникът Георги Терзиев участваха в официалната пресконференция преди мача на Лудогорец с Истанбул ББ
Снимка ludogorets.com

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ