16 Април 2024вторник14:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Роналдо с 3 нови рекорда

Ивелин Попов и Спартак Москва изтърваха Марибор в добавеното време

/ брой: 230

автор:Дума

visibility 47

Кристиано Роналдо продължава да пише история, след като подобри накуп 3 собствени рекорда в Шампионската лига. Суперзвездата на Реал М се разписа 2 пъти за 6:0 над АПОЕЛ в Никозия и така коригира собственото си постижение за най-много попадения в рамките на една календарна година в турнира. Носителят на "Златната топка" има вече 18 гола през 2017 г. Досега върховото постижение пак беше негово - 16 попадения през 2015 г. Най-добрият резултат на големия му съперник Лионел Меси е 13 гола за Барселона през 2016 г.
32 мача вече Роналдо има вкарани 2 или повече голове в Лигата на богатите, като и тук го следва Меси с 27 двубоя. Във вечната ранглиста на реализаторите Роналдо увеличи головата си сметка в Европа на общо 116. От тях 113 са в Шампионската лига, а 98 с екипа на "Кралския клуб" и 15 с Манчестър Юнайтед. За "червените дяволи" Кристиано се е разписвал веднъж и в квалификациите на турнира. Роналдо има и 2 гола във финалите за Суперкупата на УЕФА, а общо за "Белия балет" вече има общо 100 еврогола. Меси пък е с 97 попадения в групите на ШЛ, но само за Барселона.
Португалецът изравни и друг "брадат" рекорд, като се е разписал във всеки 1 от първите 5 мача в груповата фаза. Досега това са правили Алесандро Дел Пиеро с екипа на Ювентус (1995/1996) и Сергей Ребров за Динамо Киев (1997/1998). Португалецът може да стане единственият с попадения във всичките 6 срещи, ако вкара на Борусия Дортмунд на "Сантяго Бернабеу" в последния кръг в група Н на 6 декември.
Карим Бензема (39 и 45+1) също се разписа 2 пъти и вече има 53 гола в турнира, с което стана най-резултатният французин, като изпревари с 2 попадения сънародника си Тиери Анри. С успеха над кипърците, за които отново не игра контузеният Живко Миланов, "кралският клуб" си осигури място на 1/8-финалите. "Този мач беше много важен. Знаехме, че трябва да спечелим, за да се класираме. Показахме отличен футбол, вкарахме 6 гола. Щастливи сме. Изпълнихме задачата", обяви Роналдо.
В група Е пък Ивелин Попов и Спартак Москва се сринаха срещу Марибор и завършиха 1:1. Руският първенец откри чрез бразилеца Зе Луиш (82), но минута преди края на 3-минутното продължение босненецът Ясмин Мешанович изравни и попари домакините. На "Откритие Арена" капитанът на България започна като титуляр и бе сменен от парагваеца Лоренсо Мелгарехо (63). Попето (49) получи жълт картон за груб фаул. Равенството обаче почти елиминира надеждите на Спартак да продължи напролет в турнира, но запази шансовете им за Лига Европа. Московчани останаха 3-ти с 6 т. Кръг преди края лидер е Ливърпул с 9 т., пред Севиля с 8.
Двата гранда изнесоха истински трилър на "Естадио Рамон Санчес Писхуан". Англичаните водеха на до почивката с 3:0 с 2 гола на бразилеца Роберто Фирмино (2 и 30) и 1 на сенегалеца Садие Мане (22), но домакините изравниха в продължението след 2 попадения на французина Уисам Бен Йедер (52 и 59 от дузпа), а точката им осигури аржентинецът Гуидо Писаро (90+3). На 6 декември Спартак гостува на 5-кратния еврошампион Ливърпул, докато испанците имат визита на вече отпадналия Марибор. Миналия сезон словенците елиминираха Левски във II квалификационен кръг на Лига Европа, а сега вече са в Шампионската лига и имат 2 т.
"Понякога просто не се получава. Създадохме много положения, но не победихме. Когато Марибор изравни, се смълчахме. В съблекалнята цареше гробна тишина. Разбира се, че сме разстроени. Бяхме сигурни, че ще спечелим този мач. В момента не мога да кажа защо не успяхме. Треньорът ще направи анализ и ще ни посочи грешките", обяви Попето.
"Явно загубихме концентрация и това се оказа фатално. Ако бяхме вкарали 2-3 гола второто полувреме, всичко щеше отдавна да е решено. Разочарованието е огромно. За нас равенството е равносилно на загуба", добави капитанът Денис Глушаков, който влезе като резерва.



Асът на Реал М Кристиано Роналдо се радва на втория си гол, оформил разгрома с 6:0 над АПОЕЛ в Никозия, а бразилският защитник Карляо не скрива разочарованието си от тежката загуба
Снимки БГНЕС

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 174

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 159

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 174

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ