24 Април 2024сряда10:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Преврат в Луганск

/ брой: 230

автор:Дума

visibility 69

Президентът на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Игор Плотницки е избягал в Русия, твърди украинското вътрешно министерство, цитирано от РБК. Това стана ден след като улиците на Луганск се превърнаха в арена на конфликт между Плотницки и уволнения от него вътрешен министър на ЛНР Игор Корнет.
Според шефа на комуникациите на вътрешното министерство в Киев Артьом Шевченко, цитиран от "Интерфакс Украйна", Плотницки е напуснал територията на Украйна, но не се уточнява къде в Русия може да е отишъл.
Само ден по-рано въоръжени мъже отцепиха центъра на Луганск, като според някои източници ставаше дума за метеж по нареждане на Корнет, на когото се подчиняват части от полицията. Корнет обвърза в официално изявление уволнението си с разкрита мрежа на украински агенти, арестувани от неговото ведомство в началото на седмицата. Жители на Луганск разказват за РБК, че в Луганск във вторник и сряда е имало смущение в телевизионния сигнал, независимо от факта, че именно "държавната" телевизия на ЛНР първа съобщи за случващото се по улицата.
Самият Плотницки не е опровергавал информацията, че се намира в Русия, но в сряда луганската телевизия показа кадри по време на работни срещи в кабинета му с изпълняващия длъжността вътрешен министър и с този на извънредните ситуации.
Междувременно източници от ЛНР съобщават, че местните сили на реда са арестували главния прокурор Виталий Подобрий и началника на кабинета му Сергей Рахно, без да се уточняват подробности.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 597

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 575

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 551

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 598

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ